Ingezonden persbericht


Collax benoemt Michael Gerner tot directeur Product Marketing

Nieuwe topman eerder verantwoordelijk voor Linux en open source bij Hewlett-Packard

München, 8 juni 2006 - Collax heeft Michael Gerner, voormalig open source-productmanager van Hewlett-Packard (HP), benoemd tot directeur Product Marketing.

Vóór zijn overstap naar Collax, dat is gespecialiseerd in open source-oplossingen voor het mkb, vervulde Gerner diverse functies bij Compaq Computer en HP. In de nieuw gecreëerde functie van directeur Product Marketing is Gerner verantwoordelijk voor het gehele productportfolio van Collax.

"Linux en open source-software kunnen nu op grote schaal worden toegepast in middelgrote en kleine bedrijven", zegt Gerner. "Voorheen konden mkb-bedrijven deze producten niet gebruiken, omdat ze geen Linux-experts in huis hadden. Collax biedt op Linux gebaseerde serveroplossingen die zijn te gebruiken zonder dat kennis van Linux is vereist."

Gerner heeft veel ervaring op het gebied van productmanagement en servertechnologie, en in de toepassing van Linux en open source-software. Van 2000 tot maart 2004 was hij bij Hewlett-Packard als businessmanager verantwoordelijk voor de OEM-producten. Daarna werd Gerner businessmanager in de Linux- en open source-afdeling. Van 1997 tot 2000 werkte hij voor Compaq GmbH. Dat bedrijf benoemde hem aanvankelijk tot Product Manager van de Industry Standard Server Division, maar al snel werd Gerner als Business Development Manager verantwoordelijk voor de appliance-servers van Compaq. In deze functie raakte hij vertrouwd met Linux.

###

Over Collax
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en grote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall. U hoeft geen Linux-expert te zijn om Linux te gebruiken. Collax heeft een drieledige technische implementatieprocedure ontwikkeld. 'Managed Selection': Collax selecteert de beste open source-software en garandeert operabiliteit. 'Managed Integration': de open source-servercomponenten zijn diep in het besturingssysteem geïntegreerd. De Collax GUI faciliteert de werking via een eenvoudige gebruikersinterface. De gebruiker wordt niet met de complexiteit van Linux geconfronteerd. 'Managed Support': updates worden aangeboden als bundels en zijn met een simpele muisklik te installeren. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. De hoofdkantoren van de onderneming zijn gevestigd in München/Ismaning (Duitsland) en Boston/Bedford (VS).