Groen licht voor nieuwe lokale omroep smallingerland

DRACHTEN, 20060608 -- De trouwe luisteraars van de vorig jaar failliet gegane lokale omroep Smallingerland (RTS), die in maart jl. nog teleurgesteld werden door het initiatief van "de Drachtster Kei", kunnen nu hun hart ophalen, want er komt toch nog een nieuwe lokale omroep!


Nadat de initiatiefgroep "de Drachtster Kei" het bijltje er bij neer gooide, is een groepje enthousiaste oud-medewerkers van RTS meteen in het zadel gesprongen om zo snel mogelijk weer een lokale omroep op te richten. Na enkele maanden hard werken is onlangs een volwaardig mediaplan en begroting gepresenteerd aan de gemeente Smallingerland. Daarbij is gewerkt met een jaarlijkse subsidie, die door de gemeente Smallingerland beschikbaar wordt gesteld.

Afgelopen week heeft het college van B&W van de gemeente Smallingerland positief geoordeeld over de plannen, wat betekent dat er vanaf nu volop verder gewerkt kan worden aan een snelle start van de omroep.

De nieuwe lokale omroep, die als werknaam 'Small FM' had, maar na enig overleg de naam ´Smelne FM´ heeft meegekregen (Smelne is de oud-Friese benaming voor Smallingerland), zal zich uitsluitend bezig houden met het verzorgen van radioprogramma's die betrekking hebben op de lokale samenleving in Smallingerland. Het bestuur is voornemens om nog vóór het eind van het jaar te beginnen met de uitzendingen. De omroep vestigt zich weer op de vertrouwde lokatie aan de Singel 4 te Drachten, waar in de komende maanden echter eerst nog wel het één en ander moet worden opgeknapt.

Het radiostation zal in zijn geheel draaien op de inzet van vrijwilligers, daarnaast zal er in de toekomst ook worden samengewerkt met de R.O.C. Friese Poort. Op die manier kan de lokale omroep in de praktijk bijdragen aan kennisverbreding van leerlingen. De gesprekken hierover zijn momenteel in volle gang.

Naast de vele oud-medewerkers van RTS voor wie de start van de nieuwe omroep niet snel genoeg kan plaatsvinden is Smelne FM nog op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je leuk om radio te maken, heb je een goede presentatiestem, ben je technisch aangelegd of wil je redactioneel werk verrichten, meld je dan aan bij Johan van Kammen, tel. 0512 517994 of via smelne@smelnefm.nl




Smelne FM