MinVenW: persuitnodiging ontsluiting Almere

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Persuitnodiging voor start informatievoorziening ontsluiting Almere door minister Peijs

De laatste weken is het programma Noordvleugel veel in het nieuws geweest. De woningbouwopdracht voor Almere, maar met name ook de daarmee samenhangende ontsluiting via openbaar vervoer en via de weg. Over de planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere bestaat veel onduidelijkheid en daardoor ook ongerustheid. Met name het zogenaamde verbindingsalternatief tussen de A6 en de A9 was regelmatig onderwerp van discussie. Komt er nu wel of niet een tunnel en als die er komt, waar zou die dan komen en wat zijn de gevolgen voor bereikbaarheid en milieu? Ook is er veel discussie over het andere alternatief: het stroomlijnalternatief dat zal leiden tot twee maal zoveel verkeer over de Gaasperdammerweg. Daarom nodigt minister Peijs media uit om op donderdag 8 juni met haar een tour te maken door het gebied om u op de hoogte te brengen van de laatste feiten van beide varianten.

Het programma start in de Kazerne in Muiden, waar het verhaal over het programma Noordvleugel en de varianten verder wordt toegelicht samen met de directeuren van de Stichting Natuurmonumenten en VNO NCW West. Hiervoor zijn onder meer ook een aantal prominente Nederlanders uitgenodigd, die de laatste tijd in de media zich hebben verzet tegen één van de alternatieven. Zij worden daarmee in de gelegenheid gesteld om door minister Peijs te worden geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot de varianten en hoe die er daadwerkelijk uitzien. De bijeenkomst markeert de start van de informatievoorziening rondom de planstudie. Later die week wordt het informatiecentrum in het oude postkantoor van Muiden aan de Raadsingel geopend opdat mensen de komende tijd in de gelegenheid zijn zich te informeren over de redenen voor en manieren van ontsluiting van Almere.

Aanvang van het programma is in de Kazerne in Muiden om 8.30 uur. De kazerne is gelegen aan de kazernestraat 10. Vervolgens is er een korte perstour door het gebied. Minister Peijs zal om 10.00 uur vertrekken.

In verband met de beperkte ruimte tijdens de tour, wordt media verzocht zich aan te melden bij de Directie Communicatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Michiel Wagemaker 070-3516088.