Muziektheatergroep Amuze speelt Elvis Leeft

Een vernieuwende en muzikale voorstelling over idolen

UTRECHT, 20060529 -- Elvis Leeft! is de nieuwe voorstelling van muziektheatergroep Amuze. Het is wederom een vernieuwende en muzikale voorstelling geworden. Elvis Leeft! gaat over idolen en helden, over geloven en fanatisme en jezelf verliezen in wat je doet. De titel slaat op het feit dat er in de Verenigde Staten mensen zijn die werkelijk geloven dat hun idool Elvis nog altijd leeft.


Elvis Leeft! is op een bijzondere manier tot stand gekomen. De speerpunten van de voorstelling zijn rechtstreeks gehaald uit de ervaringen van de spelers met hun eigen idolen van vroeger en nu. De diversiteit van de groep, die dit jaar uitgebreid is met 9 jonge spelers, wordt in deze idolen weerspiegeld: zo staan bijvoorbeeld schilder Salvador Dali, romantisch heldin Angelique, koning Lodewijk XIV, Danny de Munck, Superman, tennisspeler Pete Sampras, popzangers Michael Jackson en Prince en Sinterklaas centraal.

Muzikaal heeft Elvis Leeft! de vorm van een oratorium, een klassieke muziekvorm waarin een verteller, in dit geval in de figuur van Jezus Christus, de verschillende verhaallijnen zingt. In Elvis Leeft! zingen de spelers als koor de rol van het volk, zij leveren het commentaar. Als solisten spelen ze hun held of idool. De muzikanten zorgen voor het kader, die smeden de puzzel aan elkaar. Zij spelen in dit stuk eigenlijk de rol van de verteller.

Speeldata : donderdag 8 juni t/m zondag 11 juni, dagelijks om 20:30 uur en zondagmatinee om 15:00 uur.
Locatie : Huis a/d Werf, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Kaarten : via de de Amuze website www.amuze.nl.
Prijs : ¤ 12,50


Amuze
Stichting Amuze is een enthousiaste muziektheatervereniging van 18 spelers en 5 muzikanten uit Utrecht. Dit jaar zal Amuze haar negende muziektheaterproductie op de planken brengen. Amuze heeft zich elk jaar weer weten te bewijzen; zo heeft Amuze in 2003 het Utrecht Amateur Theaterfestival gewonnen.