Voorstelling Kuil van Het Hoofd 10 juni in Toneelschuur in première

muziektheater met de sound van pop- en filmuziek

HAARLEM, 20060529 -- Zaterdag 10 juni 2006 gaat in de Toneelschuur (Haarlem) de voorstelling Kuil van Het Hoofd in première. De première wordt vooraf gegaan door twee try-outs op donderdag 8 en vrijdag 9 juni 2006. De voorstelling is daarna van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 juni 2006 te zien in het Compagnie Theater (Amsterdam). Kuil is muziektheater met de sound van pop- en filmmuziek: een vleugje Kraftwerk, wat absurdisme en diepgang met humor en gemaakt door Simone de Jong (concept, tekst), Gusta Geleijnse (regie) en David Dramm (componist) en wordt gespeeld door Simone de Jong (spel) en Rob Klerkx (muziek & geluid).


KUIL is een voorstelling over de kloof tussen het maakbare leven en de harde realiteit. Een wereld waarin succes, snelheid en macht de boventoon voeren tegenover een wereld vol geweld en angsten. Waar bevind je je? Waar wil je je bevinden? Ben je de redder of word je gered? Wat is echt en wat is niet echt?

Simone de Jong speelde en schreef eerder muziektheater- en mimevoorstellingen, onder meer Ganz kleines Mädchen bij Orkater (1997); Ravage, De Anna's en IJstijd voor Het Hoofd. Ze maakte in 2005 de korte videofilms Gelukkig en Hoofd!, uitgezonden bij Nachtpodium van de VPRO.

David Dramm maakt zowel popmuziek, nieuwe muziek als van alles wat daartussenin zit. Hij is altijd op zoek naar precies dát wat het best bij het idee en de uitvoerders past. Hij heeft onder meer gewerkt met het Nederlands Blazersensemble, Orkater, Hafid Bouazza en Scapino Ballet Rotterdam. Daarnaast initieert hij eigen projecten en schreef hij arrangementen voor onder meer John Cale en Junkie XL.

Regisseuse Gusta Geleijnse komt van Toneelacademie te Maastricht. Zij speelt(de) en maakt(e) voorstellingen bij o.a: Els inc., Space, Carina Molier, Aan Tafel, XO, Art&Pro, NNT, Moniek Merkx, Het Zandkasteel, Baantjer etc. Afgelopen jaar regisseerde zij de multimediavoorstelling "I hung my head", met muziek van Rob Klerkx.

Rob Klerkx is drummer, slagwerker, singer/songwriter, arrangeur en componist. Hij speelde in bands als: Supersub, Moke, Jelle Paulusma, Ross Curry, KGB, Treme Terra, Brian, Giramundo en Rob Klerkx akoestisch project. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd als sessiemuzikant in verschillende studio 's en werkte hij in verschillende theaterprojecten als componist en muzikant.


Het Hoofd speelt Kuil * www.hethoofd.nl
8 & 9 juni try-out, 10 juni première * 20.00u
Toneelschuur Haarlem * 023-5173910 * www.toneelschuur.nl

13 t/m 17 juni * 20.30u
Compagnietheater Amsterdam * 020-5205320 * www.compagnietheater.nl