Onderwijsvacatures gebundeld

handen ineen om het onderwijsveld te blijven voorzien van gemotiveerde medewerkers

RHEDEN, 20060608 -- Recent onderzoek rond vacaturessites geeft aan dat deze vorm van werving succesvol is, maar vooral lijdt onder de grote aantallen reflectanten met een relatief slechte match op geplaatste vacatures. Bovendien zijn enkele sectoren minder goed vertegenwoordigd in de internetvacature markt, één daar van is het onderwijs. Slechts een kleine 42% van de onderwijsvacatures vindt haar weg naar de vacaturessites. De Besturenraad, Metrium en FARAO Human Resources Support hebben de krachten gebundeld in een nieuw initiatief, jobworks-educatief.


In nauwe samenwerking zijn beide partijen, die ook in andere IT-onderwijsprojecten samen optrekken, gestart met het initiatief Jobworks-educatief. Deze vacature site kent exclusiviteit voor het plaatsen van onderwijsvacatures en biedt tevens uitgebreide matchingsmogelijkheden voor kandidaten, die niet altijd uit onderwijsveld afkomstig behoeven te zijn, maar wel duidelijk affiniteit hebben met dit werkveld.
Door het uploaden van aan vaste formats gebonden CV's is men in staat geschikte kandidaten voor vacante functies voor te dragen. De site kent een aantal aspecten die de aandacht van werkzoekende voor het onderwijs, als werkveld, moeten trekken, zo kunnen bijvoorbeeld foto's van de school, de omgeving etc. zonder extra kosten bij de advertentie worden geplaatst. Doelstelling van de nieuwe site is met name het bieden van een hoge attentiewaarde, de professionele uitstraling van het onderwijs benadrukken en het substantieel laten dalen van de advertentiekosten voor het onderwijsveld mede gelet op de lumpsum bekosting die ook in het primair onderwijs haar intrede doet.
Woordvoerder van Coen van Hest van FARAO die als projectleider dit nieuwe iniatief begeleidt: "Het onderwijsveld moet voorkomen dat ze als aantrekkelijke werkgever ondersneeuwen in het grote aanbod van glossy vacatures en werkgevers. Door het bundelen van krachten kan men zich als professionele werkgever profileren tegen minimale kosten en met een maximaal bereik. Immers is werken in het onderwijs niet alleen kwestie van het hoofd, maar juist ook van het hart. Deze nieuwe site helpt de werkgever die noodzaak over te brengen en biedt potentiële kandidaten goed zicht op het totale banenaanbod, ook van onderwijs ondersteunende banen en managementfuncties"