Gemeente Zwolle

---
woon & leefomgeving
---

Verkiesbare ideeën bekend experiment wijkbudgetten

Datum uitgave: 09-06-2006

Ze zijn bekend... de ideeën waarop bewoners van Aalanden -Noord en -Oost en Geren, Gerenlanden of Ittersumerlanden (in Zwolle-Zuid) in het kader van het tweede experiment met wijkbudgetten hun stem kunnen uitbrengen. Binnenkort vindt er in beide wijken een verkiezingsavond plaats.
Tijdens de verkiezingsbijeenkomst presenteren de idee-indieners hun plannen. Bewoners kunnen dan stemmen op het idee dat volgens hen uitgevoerd moet worden. Het tellen van de stemmen levert een rangorde op van ideeën. Het aantal ideeën dat uitgevoerd kan worden hangt af van de kosten van de gekozen plannen. In Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden is de verkiezingsavond op 28 juni in het wijkcentrum Sio en in de Aalanden -Noord en -Oost vindt de verkiezingsavond op 6 juli plaats in wijkcentrum De Bolder.

Verkiesbare ideeën
In totaal zijn er tussen half april en half mei 43 ideeën ingediend. Voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden in totaal 23 ideeën. Voor Aalanden -Noord en -Oost bedraagt dit aantal 20. Het Gebiedsbeheersteam (GBT) heeft alle ideeën getoetst aan de spelregels en voorwaarden. Het GBT bestaat uit wijkwerkers van diverse instanties. Na de toetsing blijven er voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden 14 ideeën over. Aalanden houdt na de toetsing ook 14 verkiesbare ideeën over.

Koppeling
Sommige ideeën kunnen aan elkaar gekoppeld worden, omdat ze hetzelfde zijn of onderling overeenkomsten vertonen. Indien mogelijk worden dezelfde ideeën - in samenspraak met de idee-indieners - aan elkaar gekoppeld. Dit is conform de spelregels. De idee-indieners zijn hiervan op de hoogte gesteld.
Zie ook:
www.wijkbudgetten.zwolle.nl

Bron: Afdeling Communicatie