Gemeente Zaanstad

B&W besluiten van week 21 en 22 12 autodateparkeerplaatsen in Zaanstad en andere B&W besluiten
09-06-2006

Fusie ZVH en het Oosten
ZVH en de Amsterdamse Corporatie Het Oosten hebben het voornemen om medio 2006 te gaan fuseren. De minster van VROM moet deze fusie goedkeuren, maar deze wil eerst de zienswijze van de gemeente horen. In 2007 wil de nieuwe organisatie fuseren met de Amsterdamse corporatie De Key. Het college van B&W vindt de fusie niet noodzakelijk, maar heeft ook geen bezwaar tegen de fusie. Wel wil de gemeente met ZVH afspraken maken over de investeringen van ZVH in de leefbaarheid en de Zaanse Volkshuisvesting en over het behoud van lokale binding in de toekomst.

Fusie Parteon en Goed Wonen Assendelft
De woningbouwverenigingen Parteon en Goed Wonen Assendelft zijn van plan om per 1 januari 2007 te gaan fuseren. De minister van VROM moet deze fusie goedkeuren, maar deze wil wel eerst de zienswijze van de gemeente horen. Het college van B&W heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen deze fusie. De lokale binding wordt voldoende gewaarborgd door de rayongerichte werkwijze én het feit dat de vestiging in Assendelft blijft bestaan. Daarnaast zal door de fusie de professionaliteit, doelmatigheid en dienstverlening van Goed Wonen Assendelft aan kwaliteit winnen.

Parkeren Saendelft-Oost
B&W heeft ingestemd met de aanleg van 80 extra parkeerplaatsen in Saendelft Oost. De gemeente heeft veel klachten gekregen over het aantal parkeerplaatsen in Saendelft Oost. Daarom is bekeken of en waar nog extra parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. Dit is gebeurd in nauw overleg met de werkgroep verkeer van het Wijkoverleg van Assendelft, bewoners en de wijkagent.

De parkeerplaatsen worden nog in 2006 aangelegd. Het wijkoverleg heeft EUR 5.000 uit het leefbaarheidsbudget ter beschikking gesteld om een deel van de kosten te dekken. De overige kosten van EUR 35.500 euro worden gedekt uit het Meerjaren Investeringsplan.

Verlenging zendmachtiging Zaanradio
Het college stelt de Raad voor positief te adviseren over de verlenging van de zendmachtiging van Zaanradio tot 8 mei 2011. Het Commissariaat van de Media vraagt de Raad elke vijf jaar advies te geven over de zendmachtiging aan een lokale omroepinstelling. De eisen die de Mediawet stelt op het gebied van rechtsbevoegdheid, doelstelling, programmering, beleid, samenstelling bestuur zijn hierbij leidend.

Zaanstad tekent bezwaar aan tegen milieuvergunning

Rietlanden Stevedores BV heeft een Wet Milieubeheervergunning aangevraagd voor het oprichten van een inrichting voor de op- en overslag van kolen, mineralen en ertsen aan de Westerpoortweg in Amsterdam. De provincie Noord-Holland is hiervoor het bevoegd gezag. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen. Het college van B&W heeft nader milieu-onderzoek laten uitvoeren. Op grond van de uitkomsten heeft B&W met een zienswijze bezwaar aangetekend.

Leefmilieuverordening Prins Hendrikbuurt Zaandam

Het college van B&W stelt aan de raad voor om opnieuw een leefmilieuverordening vast te stellen voor de Prins Hendrikbuurt in Zaandam. Op dit moment is er geen geldend bestemmingsplan. Een nieuw bestemmingsplan is in de maak. Vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan kan de leefmilieuverordening onder meer ongewenste functieveranderingen tegen houden.

Ontwerp bestemmingsplannen "Westerwatering" en "West-Knollendam"

Zaanstad is bezig met het opstellen van nieuwe bestemmingsplannen. Voor het gebieden Westerwatering en West-Knollendam zijn de vigerende bestemmingsplannen gedateerd en in het algemeen niet afgestemd op de huidige eisen. Daarom zijn nieuwe bestemmingsplannen opgesteld. Van beide bestemmingsplannen is het ontwerp gereed. Wat Westerwatering betreft spelen er momenteel geen grote bouwwerken, ingrijpende functiewijzigingen of andere opvallende ontwikkelingen. Ook in het gebied West-Knollendam zitten geen ontwikkelingen, behalve dat ter plaatse van de voormalige brandweergarage op het adres West-Knollendam 76A een woonbestemming is toegestaan. B&W stemt in met beide ontwerp bestemmingsplannen.

Afwijking van aanbestedingsregels
Het college besluit de opdrachtverstrekking voor het opstellen van een Plan van Uitvoering voor het opknappen van Molletjesveer en Assendelft-Noord onderhands aan te besteden. De begunstigde partij is het Bureau Stedelijke Planning. De bovengrens voor een onderhandse aanbesteding bedraagt EUR 40.000,-. Dit bedrag wordt weliswaar overschreden, maar omwille van de snelheid en efficiëntie en de mogelijkheid meer subsidie te verwerven, wijken B&W af van de geldende aanbestedingsregels.

12 autodateparkeerplaatsen in Zaanstad
Het college stemt in met het tekenen van twee overeenkomsten om in totaal 12 autodate parkeerplaatsen in Zaanstad te realiseren. De overeenkomsten worden gesloten met Greenweels en KAV Connect Car. Het college neemt dit besluit na een succesvolle proef met twee autodateparkeerplaatsen in Zaandam en Krommenie.

De autodateplaatsen zijn gepland op de volgende plaatsen:


- parkeerterrein Ebbehout naast bushalte Houtveldweg achter het NS-station Zaandam


- Symon Claeszstraat tegenover de Bloemgracht in Zaandam


- Provincialeweg, tegenover nummer 156, Zaandam


- Klokbaai hoek Behouden Haven in Zaandam


- parkeerterrein Peperstraat bij hoek Symon Claeszstraat in Zaandam


- parkeerterrein de Werf in de Oostzijde in Zaandam


- Tuiniersstraat op hoek Pantepad in Zaandam


- Justpier tegenover nummers 11 / 13 in Zaandam


- P+R terrein station Krommenie - Assendelft


- parkeerterrein NS-station Kogerveld


- Stationsstraat in Zaandijk, tegenover NS-station Zaandijk


- parkeerterrein tegenover NS-station Wormerveer

De benodigde belanghebbendenvergunningen en parkeervergunningen liggen binnenkort ter inzage bij de Publieksbalie Bouwen, Wonen en Bedrijven in het Railpoint Office in Zaandam.