Gemeente Harderwijk


Kleine olympische spelen naar Harderwijk

In navolging van de olympische winterspelen is de gemeente verheugd dat de Olympic Mission The City deze zomer weer naar Harderwijk komt. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni (Aaltjesdag) kan de jeugd in deze olympische sportstad op de Boulevard kennis maken met vele sporten. Daarnaast worden tal van demonstraties in verzorgd. The City is speciaal voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Het bezoek aan the City is helemaal gratis.

Na de enthousiaste reacties van vorig jaar hebben ook de eerste scholen zich al aangemeld. Op vrijdag 9 juni 2006 bezoeken leerlingen van De Drempel, Focus, RSG Slingerbos, Spectrum, CCNV en Landstede tussen 10.00 en 16.00 uur The City. Per uur sporten ongeveer 100 tot 170 leerlingen in The City. Op zaterdag maakt The City onderdeel uit van het totale programma van Aaltjesdag. Vanaf 11.00 tot 16.30 uur kan er in the City worden gesport.

Tijdens het evenement is om een sportgids verkrijgbaar met een overzicht van alle sporten in Harderwijk voor deze jonge doelgroep. Ook zijn er kortingsbonnen voor lidmaatschap van sportverenigingen beschikbaar. Harderwijker jongeren die de smaak te pakken hebben gekregen en lid willen worden van één van de participerende sportaanbieders in The City krijgen tegen inlevering van de kortingsbon bij deze sportverenigingen EUR 25,- korting.

Sportaanbieders kunnen meedoen Samen met de Harderwijker sportaanbieders en het voortgezet- en beroepsonderwijs wordt gewerkt aan gevarieerd en uitdagend sportprogramma. De gemeente kan nog hulp gebruiken van de sportaanbieders uit Harderwijk en de regio. Het doel is zoveel mogelijk sporten in the City aan te bieden zoals o.a. basketbal, schaatsoefeningen, tennis, judo, voetbal, volleybal, honkbal, Coke 360, gevechtsporten, korfbal, rolstoelbasketbal, uni-hockey, atletiek, streetdance en jazzdance.

Wilt u als sportaanbieder participeren in the City, dan kunt u contact opnemen met Willeke Hornsveld, van SportEve Landstede. Zij is coördinator van het sportprogramma en bereikbaar via e-mail whorns188@studentlandstede.nl of telefonisch 038 455 39 35. Op donderdag 2 maart 2006 is er van 18.00 tot 19.15 uur in het stadhuis van Harderwijk een bijeenkomst voor de potentiële sportaanbieders van the City.