Ingezonden persbericht


Persbericht 27 maart 2006

Nanine Linning

Nieuwe voorstelling 'Cry Love' op 9 juni in première in Holland Festival

'Cry Love', de nieuwe multidisciplinaire voorstelling van Nanine Linning gaat op 9 juni 2006 in première in het Holland Festival in Amsterdam, het internationale festival van indrukwekkende en ophefmakende artistieke projecten. Hiermee zet de jonge choreografe een nieuwe stap in haar succesvolle carrière.

Cry Love
De thema's die Nanine Linning aangrijpt voor haar voorstellingen zijn universeel en tijdloos. 'Cry Love' gaat over de mens die gestuwd wordt door zijn instinct, zijn driften en emoties. De mens die worstelt met zichzelf en zijn medemens. De mens in al zijn nietigheid en grootheid. Het lichaam met uiteenlopende verlangens neemt daar een belangrijke plaats in. Het verlangt naar fysieke communicatie met de buitenwereld, maar ook is er de wens zich te verschuilen in zichzelf. Linning creëert een dynamische en gecondenseerde wereld waarin menselijke interacties zichtbaar worden in een geraffineerd samenspel tussen de dansers, de compositie van Jacob ter Veldhuis en de video van Erik Lint. 'Cry Love' wordt gedanst door 5 dansers en gaat in première op locatie in de Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. De voorstelling is daar te zien op 9, 10 en 11 juni in het Holland Festival. Vervolgens gaat Cry Love van september tot en met december 2006 op tournee langs de Nederlandse theaters.

21 april persbijeenkomst met openbare repetitie
Speciaal voor de pers is er een bijeenkomst georganiseerd met een openbare repetitie, een toelichting van Nanine Linning en de mogelijkheid tot een interview met haar, de dansers. Jacob ter Veldhuis of Erik Lint. De bijeenkomst vindt plaats op 21 april 2006 om 15.00 uur in de Papaverstudio's, Papaverweg 1 te Amsterdam. Wilt u de bijeenkomst bijwonen, stuur dan vóór 10 april een email met uw gegevens naar Lewis productions, jikke@lewisproductions.nl.

Nanine Linning
Nanine Linning werd na een reeks succesvolle voorstellingen aangesteld als huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Zij ontving diverse prijzen als de aanmoedigingsprijs 'Wim Bary Perspektief prijs' voor haar oeuvre en van de Philip Morris Kunstprijs 2004. Onlangs nam Linning afscheid van Scapino Ballet Rotterdam en vanaf dat moment richt zij zich volledig op haar eigen gezelschap. In samenwerking met Jacob ter Veldhuis creëerde Linning al vijf voorstellingen waaronder 'Bacon' (2005). Met 'Bacon' won zij de Zwaan voor de beste dansproductie '04/'05.

Erik Lint
Erik Lint doceert decor- en lichtontwerp aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt voor verschillende theater- en dansgezelschappen en maakt projecties voor theater- en dansgezelschappen, waaronder ZT Hollandia en Toneelgroep Amsterdam. Erik Lint heeft met Emio Greco | PC gewerkt aan diverse projecten, creëerde projecties voor Conjunto di NERO en regisseerde de dansfilm FRA voor de Nederlandse omroep NPS.

Jacob ter Veldhuis
In 1980 ontving Jacob ter Veldhuis de Prijs voor Compositie. Hij werd in de jaren tachtig bekend met steeds welluidender composities. Ter Veldhuis maakt virtuoos gebruik van electronica. Verschillende choreografen lieten zich inspireren door zijn werk, niet in de laatste plaats Hans van Manen. Hij componeerde ook al eerder muziek voor het werk van Nanine Linning.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie (