Gemeente Apeldoorn

Open dag gemeente op vrijdag 9 juni

Apeldoorn Anders verbetert dienstverlening en betrokkenheid bewoners

Rondkijken in brandweerautos, een masterclass bestraten, maquettes van stukken Apeldoorn bekijken of zelf maken, kijken naar cultuur, bezig zijn met sport en intussen veel leren over de gemeentelijke dienstverlening. Op vrijdagmiddag 9 juni van 14.00 tot 20.00 uur houdt de gemeente een Open Dag. De verschillende diensten en afdelingen die de gemeente kent, presenteren zich dan op het Marktplein en in het Stadhuis. Dat moet een grootse happening worden waarbij de bezoekers een indruk krijgen van de veelzijdigheid van de taken die de gemeente heeft.

Kritiek op de gemeente hoort bij ons werk, daar luisteren we naar en dat proberen we te verbeteren. Maar de meeste ambtenaren zijn trots op datgene wat ze voor Apeldoorn doen en willen dat laten zien, aldus wethouder Fokko Spoelstra. Ik denk dat wij als voorhoedegemeente sommige dingen ook beter aanpakken dan andere gemeenten, maar dat kun je als bewoner natuurlijk niet zelf beoordelen omdat je niet vaak te maken hebt met andere gemeenten. Ik hoop dat de Apeldoorners door de Open Dag het idee krijgen dat er hard en met enthousiasme wordt gewerkt in het gemeentehuis.

De Open Dag is georganiseerd in het kader van het project Apeldoorn Anders, waarbij wordt gekeken hoe voorhoedegemeente Apeldoorn voor kan blijven lopen waar het gaat om dienstverlening en om een goede betrokkenheid van de inwoners. Dat dat niet saai is, gaat de open dag aantonen. Er wordt gekeken naar de haalbaarheid van allerlei programma-onderdelen waarbij voor jong en oud iets te beleven valt. Er is theater en muziek, een verkeersbordenquiz, veel informatie over verleden en toekomst van Apeldoorn, en de buitendiensten zullen buiten zorgen voor toepasselijk spektakel. En natuurlijk zal ook de gemeenteraad actief aanwezig zijn.

Het uiteindelijke programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de gemeentelijke paginas in Weekend Totaal en de website.

Voor het laatst bijgewerkt op: 26-apr-2006 03:25