Gemeente Harderwijk


Mission Olympic komt naar Aaltjesdag

Op vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni, Aaltjesdag, kan de jeugd in de olympische sportstad van Mission Olympic op de Boulevard actief kennis maken met vele sporten. Daarnaast worden in The City tal van sportdemonstraties verzorgd. The City is speciaal voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Het bezoek aan the City is helemaal gratis. Mission Olympic is een initiatief van NOC*NSF en Coca Cola om het sporten onder de jeugd te stimuleren. Enthousiaste deelnemers krijgen een sportgids met een leuke kortingsbon, te besteden bij de Harderwijkse sportaanbieders.

Vrijdag 9 juni bezoeken leerlingen van De Drempel, Focus, RSG Slingerbos, Spectrum, het Nassau-Veluwecollege en Landstede The City. Per uur sporten er ongeveer 100 tot 170 leerlingen. Op zaterdag maakt The City onderdeel uit van het totale programma-aanbod van Aaltjesdag voor iedereen. De keus om zelf te sporten is groot: basketbal, judo, Coke 360, voetbal, gymnastiek, volleybal, diverse gevechts- en zelfverdedigingssporten, honkbal, uni-hockey, korfbal en schaatsoefeningen.

De City staat tijdens Aaltjesdag ook bol van de sportdemonstraties. Kom kijken naar de demo's van sportschool Johan van der Hoofdakker, sportcentrum Iedema, Ving Tsun Harderwijk, gymnastiekvereniging Olympia, korfbalvereniging Unitas, Kempo Kuntao Long Fu Moon en judo-en sportcentrum Yawara. Deze Harderwijker sportaanbieders staan ook dit jaar garant voor deskundige en professionele demonstraties en begeleiding.

Tijdens het evenement is een sportgids met het gehele Harderwijkse sportaanbod verkrijgbaar. Ook worden kortingsbonnen voor lidmaatschap van sportverenigingen beschikbaar gesteld. Harderwijkse jongeren die de smaak te pakken hebben gekregen en lid willen worden van de participerende sportaanbieders in The City krijgen daarmee bij deze sportverenigingen 25 euro korting.