Ingezonden persbericht


Persbericht

Ali B is nieuwe Baron van Ooit!

Op vrijdag 9 juni komt Ali B persoonlijk zijn Baronale Zetel onthullen

Jaarlijks, sinds de opening van Het Land van Ooit wordt een bekend persoon, die zich inzet voor de mensheid in het algemeen - en kinderen in het bijzonder - geëerd door Het Land van Ooit. Hij of zij wordt officieel geridderd tot Baron(es) van Ooit. Vorig jaar werd bijvoorbeeld Anky van Grunsven daarvoor gekozen en ook Louis van Gaal en Wim Kok zijn eerder al tot Baron van Ooit geslagen. De Baron van Ooit krijgt zijn of haar eigen zetel in Het Land van Ooit, aan de belangrijkste laan van het Land. Zij die Ali B voorgingen hebben het als een grote eer ervaren om tot Baron(es) van Ooit geridderd te worden.

Dit jaar vinden de Ooiters dat deze verheffing in de Ooitse Adelstand toe moet komen aan Ali B. Ali B heeft zich op zeer bijzondere wijze ingezet voor kinderen en met oprechte eerlijkheid en gevoel voor humor de barricaden tussen jonge mensen weten te doorbreken en zo openheid gecreëerd voor groei en toekomst. Zijn teksten zijn zeer actueel en spreken daarmee niet alleen kinderen direct aan, maar maken tevens maatschappelijke discussies bespreekbaar. Dit vinden de Ooiters de titel van Baron waardig!

Op vrijdag 9 juni zal Ali B persoonlijk zijn Baronale zetel onthullen in Het Land van Ooit. Na deze officiële onthulling, mag Ali B zich voor zijn leven lang Baron van Ooit noemen en wordt hij in de analen opgenomen als de 15e Baron van Ooit. Hij krijgt daarmee een plaats tussen grote namen als Herman van Veen, Dick Bruna en Monique van de Ven. Een lijst van alle Baronnen en Baronessen van Ooit vindt u in de bijlage.

Tot Ooit!

Aan de redactie:

Wij nodigen u uit om de officiële installatie van de Baron van Ooit bij te wonen. U wordt verwacht op vrijdag 9 juni aanstaande om stipt 13.00 uur in Het Roze Kasteel van Ooit. (Zie bijgaande routebeschrijving) Het is toegestaan om foto's te maken tijdens de plechtigheid en naafloop is er kort de tijd om vragen te stellen. Wij vernemen graag vóór dinsdag 6 juni 2006 van u, of u van deze persinvitatie gebruik maakt. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u een e-mail sturen naar l.verhofstad@ooit.nl of bellen naar 0416-377 775. Vraagt u naar Lieke Verhofstad.

Baronnen & Baronessen van Het Land van Ooit

Baron Anna Domino 1 (1989) Herman van Veen Barones Anna Domino 2 (1990) Annemieke Hoogendijk Baron Anna Domino 3 (1991) Joost Prinsen Baron Anna Domino 4 (1992) Peter Jan Rens Baron Anna Domino 5 (1993) Urbanus Servranckx Baron Anna Domino 6 (1994) drs. Johannes Pieter Pronk Barones Anna Domino 7 (1995) Olga Havel Baron Anna Domino 8 (1996) Valeri Poliakov Baron Anna Domino 9 (1997) Dick Bruna Barones Anna Domino 10 (1998) Monique van de Ven Baron Anna Domino 11 (1999) Louis van Gaal Baron Anna Domino 14 (2002) Paul Geerts Baron Anna Domino 15 (2003) Wim Kok Barones Anna Domino 16 (2004) Anky van Grunsven Baron Anna Domino 18 (2006) Ali B