Anp

http://www.anp.nl

ANP en Voetbaltalent.nl werken samen tijdens het WK-voetbal

Hilversum/Rijswijk - Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP en Voetbaltalent.nl gaan de nieuwe Dirk Kuyts, Arjan Robbens en Rafael van der Vaarts van de toekomst een bijzondere kans geven hun talent te etaleren. Tijdens het WK-voetbal, van 9 juni tot en met 9 juli, kunnen bezoekers van de site de door hun nagespeelde doelpunten, trucs, passes en andere acties via video aanbieden aan Voetbaltalent.nl en ANP Video. Het ANP zorgt voor distributie van de videobeelden naar de bij het persbureau aangesloten websites van dagbladen en internetportals

Voetbaltalent.nl is de eerste site ter wereld die op deze wijze voetbaltalenten een kans geeft zichzelf in de kijker te spelen bij bijvoorbeeld de Nederlandse Betaald Voetbal Organisaties. Maandelijks kunnen dertien talenten meetrainen met de jeugdselecties van deze BVO's.

Iedereen kan zijn of haar filmpje inzenden of dat nu opgenomen is bij de club, op een veld, tijdens het vertonen van de speciale acties op pleintjes of op straat. ANP Video maakt van alle aangeboden filmpjes vervolgens een compilatie. Het ANP is sinds medio vorig jaar actief in de distributie van videobeelden. Deze items worden op broadcastkwalitieit gepubliceerd en geleverd aan omroepen en toonaangevende nieuwswebsites en internetportals. Tijdens het WK-voetbal levert ANP Video naast de bovenstaande video's elke dag 10 nieuwsitems.