Handicap.nl collecte harder nodig dan ooit

Ango

5 t/m 10 juni 2006 : Nationale collecte Handicap.nl

Steeds vaker komt het voor, dat mensen met een handicap of een chronische ziekte geconfronteerd worden met kosten die nergens vergoed worden of dat zij net geen recht hebben op een voorziening. Hierdoor komt deze groep meer en meer in financiële problemen. Voor hen houdt Handicap.nl in de week van 5 tot en met 10 juni haar jaarlijkse nationale collecte.

De bijna twee miljoen mensen met een handicap in Nederland doen doorgaans volledig en gelijkwaardig mee in de samenleving. Zij willen hierbij hun leven inrichten zoals ieder ander. Zij hebben hiertoe helaas lang niet altijd dezelfde mogelijkheden als niet-gehandicapten. Door hulpmiddelen en dankzij diverse regelingen, wordt een deel van de belemmeringen die mensen met een handicap ondervinden, weggenomen. Maar dit blijkt lang niet altijd voldoende.

Daarom houdt Handicap.nl, de fondswervingsorganisatie van de Ango (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) ook dit jaar weer een nationale collecte. De opbrengst van de collecte is bedoeld voor deze mannen, vrouwen en jongeren. Maar ook voor ouders van gehandicapte kinderen die het ondanks de bestaande regelingen, financieel niet redden.

Duizenden mensen werden al geholpen dankzij de jaarlijkse collecte. Vanuit de opbrengst van de collecte konden wij gehandicapten helpen met het aanschaffen van bedden die elektrisch omhoog en omlaag kunnen. Anderen werden tegemoet gekomen in de aanschafkosten voor een aangepast vervoermiddel. Ook werd geld toegekend om materiaal te kopen zodat de hobby weer kan worden uitgevoerd.

Laat de collectant niet voor niets bij u aan de deur komen. Help Handicap.nl een handje en geef! Collectant gemist? Uw bijdrage kunt u ook overmaken op Postbankrekening 625000 van Handicap.nl in Amersfoort onder vermelding van: collecte.

De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango) is een organisatie met ongeveer 17.500 leden. Ango behartigt de belangen van mensen met een handicap, geeft sociaal-juridische adviezen en verhuurt aangepaste vakantie-accommodaties. Mensen die financiële steun willen kunnen contact opnemen met het Ango-hoofdkantoor in Amersfoort 033-4654343. Hiervoor hoef je geen lid van Ango te zijn.

Help ook een handje: Meld je aan als collectant voor Handicap.nl, de fondswervingsorganisatie van de Ango. Bel naar 033-465 43 43 of e-mail naar info@handicap.nl.