Provincie Groningen

De Staten blijven zich inzetten voor jeugdzorg 30 mei 2006

Op initiatief van de Statencommissie Welzijn, Cultuur en Sociaal beleid gaan Statenleden op 9 en 15 juni a.s. in gesprek met ketenpartners in de jeugdzorg om informatie in te winnen over de zwakke schakels in de jeugdzorgketen en de mogelijke oplossingen hiervoor. De commissie verwacht door de gesprekken een goed inzicht te krijgen in hetgeen leeft in het 'jeugdzorgveld'. Inzichten die onontbeerlijk zijn voor uitvoeren van de controlerende en kaderstellende taken van de Staten.

Aanleiding
Na de invoering van de Wet op de Jeugdzorg in 2005 zijn de rollen en bevoegdheden van de verschillende organisaties en instellingen in de jeugdzorg aanzienlijk veranderd. Ook de rol van de provincie en gemeenten is veranderd. Deze nieuwe rol wordt door de Staten van Groningen serieus genomen. Na de Meldweek Jeugdzorg in 2005, waarin mensen hun ervaringen met jeugdzorg in Groningen konden delen met Statenleden, willen de Staten nu actief in gesprek treden met diverse ketenpartners. Onder de ketenpartners vallen onder meer hulpverleners, belangenorganisaties van en voor patiënten, scholen, politie, financiers en huisartsen.

Doel
Hoofddoel van deze gesprekken is om informatie te vergaren over zwakke schakels in de keten van jeugdzorg en met het veld te spreken over mogelijke oplossingen. Ook willen de Staten van de organisaties en instellingen weten welke verwachtingen zij hebben van de provincie, in haar rol in jeugdzorg.

Rondetafelgesprekken
De gesprekken vinden plaats in de vorm van openbare rondetafelgesprekken. U kunt de gesprekken bijwonen in het provinciehuis op vrijdag 9 juni (van 9.00 - 12.00 uur) en op donderdag 15 juni (van 9.00 - 12.00 uur/13.30 - 16.30 uur). U dient zich hiervoor aan te melden bij de Statengriffie, via telefoonnummer: 050-316 4458 of per e-mail:
statengriffie@provinciegroningen.nl

30 mei 2006