Gemeente Deventer

Week 22, 30 mei 2006

Turkse en roemeense delegaties bezoeken deventer

Twee delegaties bezoeken tussen 9 en 16 juni Deventer in het kader van langlopende (te ontwikkelen) programmaâs met het district Sibiu in Roemenië en met de steden Edirne en Luleburgaz in Turkije.

De Roemeense delegatie bestaat uit 25 leidinggevenden van instellingen voor gehandicaptenzorg en vertegenwoordigers van de directies welzijn van de county en de gemeente Sibiu. De gemeente en andere instellingen in Deventer ondersteunen een trainingsprogramma dat in Sibiu vorm krijgt. Dit programma heeft tot doel de kwaliteit van de gehandicaptenzorg te verbeteren door het personeel te scholen. Eén van de eerste onderdelen van dit programma is een bezoek aan collega-instellingen in Deventer en omgeving.

Het gezelschap bezoekt onder meer woonvormen, onderwijsinstellingen, dagbestedingprojecten en cliëntondersteunende organisaties als De Parabool, Zozijn Raalte, Zozijn Wilp, Overkempe, school De Linde, MEE IJsseloevers, de Van den Bent Stichting, s-Heerenloo, De Passerel Apeldoorn en de stichting Natuur Anders.

Turkse delegatie

De uit zes personen bestaande delegatie uit Edirne en Luleburgaz komt in het kader van een managementtraining publieke dienstverlening, voor een training bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten in Den Haag en vervolgens voor een stage naar Deventer. Naar aanleiding van deze activiteiten kunnen de Turkse steden samen met Deventer een projectvoorstel indienen voor samenwerking rond publieke dienstverlening en sociale voorzieningen voor risicogroepen. Tijdens de stage in Deventer op 12, 13 en 14 juni voert het gezelschap gesprekken met de gemeente en instellingen (primair en voortgezet onderwijs, Saxion, Cambio en culturele instellingen). Ook bezoeken de deelnemers deze instellingen en het Educatief Centrum De IJssel, buurthuis Voorstad-Centrum, de Wijkwinkel Keizerslanden en Witteveen + Bos.

De bezoeken maken onderdeel uit van de activiteiten die genoemd zijn in de gemeentelijke beleidsnota Deventer Internationaal 2005-2008.

Publicatiedatum: 30-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 30 mei 2006