Gemeente Gouda


persbericht: goverwelleloop, prestatieloop voor kinderen (31/06/2006)

Na het succes van voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een Goverwelleloop, ditmaal op vrijdagavond 9 juni 2006 om 19.00 uur in sportpark de Uiterwaarden. De Goverwelleloop is een prestatieloop voor alle basisschoolkinderen uit Gouda. De organisatie is in handen van de Brede School, de Atletiek Vereniging Gouda en de gemeente Gouda. Wethouder Arnout Menkveld geeft om 19.00 uur het startschot van de eerste loop.

De kinderen lopen in vier leeftijdscategorieën. De groepen 1 en 2 van het basisonderwijs lopen 600 meter, de groepen 3 en 4 lopen ook 600 meter, de groepen 5 en 6 lopen ongeveer 1100 meter en de groepen 7 en 8 ongeveer 1600 meter. De start van de eerste afstand is om 19.00 uur in sportpark de Uiterwaarden (achter sporthal de Zebra).

Iedere deelnemer krijgt een leuke herinnering mee en de snelste drie lopers per categorie verdienenis een heus certificaat. Nieuw dit jaar is de scholenprijs, een prijs voor de school met relatief de meeste deelnemers.

Inschrijven voor de prestatieloop kan via de website www.sportzonegouda.nl en zelfs nog op de avond zelf vanaf 18.30 uur. Inmiddels hebben al 375 kinderen zich aangemeld. Dat is bijna het dubbele aantal ten opzichte van vorige jaar. Toen liepen er in totaal 200 kinderen mee.

Informatie over de Goverwelleloop en de uitslagen zijn te vinden op www.sportzonegouda.nl.