Gemeente Zevenaar


Sponsoractie SAM-SAM

Op 9 juni aanstaande gaat een zestigtal vrijwilligers actief op zoek naar sponsoren voor SAM-SAM.

In alle gezinnen gebeurt het. Kinderen worden groot en onvermijdelijk komt het moment dat zij hun ouderlijke woning verlaten. Dit geldt natuurlijk vroeg of laat ook voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er moeten dan keuzes worden gemaakt over hoe en met wie je samen wilt wonen. Dergelijke keuzes zijn voor deze groep mensen niet gemakkelijk. Daarom worden door ouders steeds vaker kleinschalige woonvormen opgericht. Jongeren met een handicap en hun ouders willen net als ieder ander graag zelf bepalen hoe ze hun leven inrichten. De zeggenschap hebben over het eigen leven en zo volwaardig mogelijk wonen in een eigen sociale omgeving met mensen op een gelijkwaardig verstandelijk niveau. Ook willen de ouders graag dat hun zoon of dochter in de buurt blijft wonen zodat ze altijd in staat zijn de broodnodige ondersteuning te geven. Om dit alles goed te kunnen aansturen, hebben de ouders de vereniging Sam-Sam opgericht. De vereniging stelt zich tot doel een kleinschalige woonvorm van 12 verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte jongvolwassenen te bouwen in de gemeente Zevenaar.

Samen met de stichting Philadelphia Zorg Arnhem, MEE en Baston Wonen is een project gestart voor een woonvorm aan de Zuiderlaan in Zevenaar. Deze woonvorm bestaat uit 12 appartementen voor de bewoners, twee gemeenschappelijke ruimten (bestemd voor gezamenlijk eten en recreëren), ruimte voor een gezamenlijke wasmachine, kantoorruimte en overnachtingsruimte voor de zorgverleners. Ook is er ruimte voor een gezamenlijke tuin.

Voor de financiering van de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, de aanschaf van gezamenlijke voorzieningen, de bestrating en inrichting van de tuin zoekt de vereniging subsidieverstrekkers en sponsoren.

Op 9 juni aanstaande gaat een zestigtal vrijwilligers actief op zoek naar sponsoren voor dit project. Dit gebeurt in het centrum en op het industrieterrein van Zevenaar, maar ook worden bedrijven in de directe omgeving benaderd.

Vrije giften zijn uiteraard ook van harte welkom! Uw bijdrage kan worden gestort op het postbankrekeningnummer 4560103 t.n.v. Vereniging Sam-Sam Zevenaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Beurden, telefoonnummer 0316-526275