Juni 2006

AutoSlaap Trein naar het zuiden 9 juni goed bezet Dit jaar rijdt de populaire AutoSlaap Trein van het Delftse EuroExpress-Trein-Charter (EETC) weer naar populaire bestemmingen in Frankrijk en Italië. Vrijdag 9 juni vertrekken de eerste AutoSlaap Treinen van het seizoen richting Avignon en Bologna. Afbeelding

Tot 1 september is het elke vrijdag mogelijk om met de trein snel, veilig, maar vooral comfortabel naar Avignon of Bologna te reizen. De laatste AutoSlaap Trein van het seizoen zal op 3 september het station van Den Bosch weer binnenlopen.

Hotel op wielen
Terwijl genoten wordt van een hapje en een drankje gaan de Ardennen en Noord-Frankrijk aan de passagiers voorbij. Ook een vijf-gangen diner in het restauratierijtuig behoort tot de mogelijkheden in de AutoSlaap Trein. Daarna lekker slapen in één van de standaard of luxe coupé's. s'Ochtends serveert een hostess het ontbijt, net voor aankomst in de plaats van bestemming, het ontbijt in de coupé. Zo beginnen wekelijks vele vakantiegangers hun vakantie in dit hotel op wielen.

Ook zonder auto
Sinds kort is het ook mogelijk om, op beperkte schaal, zonder auto, motor of fiets mee te reizen met de AutoSlaap Trein en deze relaxte manier van op vakantie te ervaren. Vanuit Avignon en Bologna kan men dan genieten van een wandelvakantie, verder reizen met het openbaar vervoer of met Rail & Drive de filestress te ontlopen en lokaal verder rijden met een ter plaatse gehuurde auto.

Afbeelding Fileverwachting Frankrijk en Duitsland De Franse Bison Futé verwacht ieder weekeind in juli en augustus zeer grote drukte op de Franse snelwegen, met 22 en 29 juli en 5 augustus 2006 als zwarte uitschieters. Op die dagen wordt het ontraden om met de auto te reizen. Men verwacht dat zaterdag 29 juli de drukste dag van het jaar wordt met op vrijwel alle snelwegen honderden kilometers file.

De Duitse ADAC waarschuwt voor zeer grote drukte op de Duitse snelwegen naar het zuiden op alle weekeinden in juli. De eerste twee weekeinden van Augustus zullen ook zeer druk worden zo verwacht de ADAC.

Goede keuze
Wie op vakantie gaat naar het zuiden van Frankrijk, noord Spanje of Italië en de overvolle snelwegen en filestress wil voorkomen maakt met de AutoSlaap Trein dus een goede keuze. Bij aankomst in Avignon is het bijvoorbeeld nog maar 190 kilometer naar Fréjus in de Provence. Bologna in Italië ligt ook centraal. Vanuit die plaats ben je bijvoorbeeld na 180 km al bij het populaire Garda Meer of na 210 km in Milaan.

Belangstelling
Euro-Express Trein Charters (EETC) is verheugd met de grote belangstelling die er ook dit seizoen weer is voor de nachttreinen. Een aantal weekenden in het hoogseizoen naar Bologna zijn al vol geboekt, EETC overweegt dan ook om in 2007 met twee treinen per week naar Bologna af te reizen. De treinen naar Avignon zijn dit seizoen ook druk bezet, maar in de meeste weekenden zijn er nog wel een aantal plaatsen beschikbaar. Voor de mogelijkheden www.autoslaaptrein.nl.