Provincie Noord-Holland

6-6-2006

Onderwerp

Praktijkschool West-Friesland, een school waar iedereen trots op is

Ingrid Kooiker

Gedeputeerde Albert Moens brengt vrijdag 9 juni een werkbezoek aan West-Friesland. Het thema is de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Bij de gemeente Hoorn wordt gedemonstreerd hoe een nieuw regionaal leerlingenregistratiesysteem werkt. Daarna bezoekt de gedeputeerde de Praktijkschool West-Friesland. De vestiging Stede Broec is onlangs geopend en mede tot stand gekomen dankzij een provinciale bijdrage van 300.000.

Het praktijkonderwijs vormt een belangrijke springplank naar de arbeidsmarkt. Dit schooltype krijgt echter niet altijd de aandacht en de financiële middelen die noodzakelijk zijn en de risicos van schooluitval zijn reëel. Het subsidiëren van scholen is eigenlijk geen provinciale taak, maar gedeputeerde Moens reageerde naar aanleiding van het verzoek destijds: het is ontzettend belangrijk leerlingen in dit onderwijs om te beginnen een school te geven waar ze trots op kunnen zijn. Directeur Cees Hoedjes bevestigt de positieve uitwerking van goede behuizing op de leerlingen, die zichtbaar is in minder schooluitval, correct gedrag en betere prestaties.

De pers is van harte welkom aanwezig te zijn bij het programma-onderdeel in Stede Broec, van 11:00 tot 12:00 uur. Dit betreft een rondleiding door de school, waarbij in de praktijk kennis wordt genomen van leermethoden en met leerlingen gesproken wordt over hun ervaringen. Het adres van de school is: A.M.G. Schmidtweg 1, 1613 MA Grootebroek. Gaarne vooraf aanmelden bij Ingrid Kooiker, tel. 023-5143818 of per mail kooikeri@noord-holland.nl.