NMBS

NMBS-Groep eet biologisch

06/06/2006

Bedrijfsrestaurants koken tijdens Bioweek met biologische producten

Heel de week (6 tot en met 9 juni) koken de bedrijfsrestaurants van de NMBS-Groep uitsluitend met biologische ingrediënten. Zo neemt het bedrijf voor het eerst deel aan de Bioweek, een initiatief van Bioforum. Bovendien stelt de NMBS-Groep acht stations open voor biomarkten.

22 grote en kleine bedrijfsrestaurants van de NMBS-Groep verspreid over het hele land koken van 6 tot en met 9 juni uitsluitend met biologische ingrediënten. De 22 bedrijfsrestaurants serveren samen elke dag gemiddeld 1.900 maaltijden. Dat betekent dat ongeveer 2.000 personeelsleden (per dag) misschien wel voor de eerste keer kiezen voor bio. Daarnaast maken de keukens elke dag nog ongeveer 600 belegde broodjes klaar. Ook in de saladebars worden een aantal vegetarische biologische slaatjes aangeboden.

Tijdens de Bioweek kunnen ook de reizigers kennis maken met bio. Van 6 tot en met 9 juni zijn er biomarkten in de buurt van acht stations (Antwerpen-Berchem, Louvain-la-Neuve, Leuven, Namen, Brussel-Zuid, Brugge, Luik en Sint-Truiden). De deelnemende stations zijn herkenbaar aan de affiches en vlaggen van Bioforum.

Bioforum, de koepelorganisatie van de verenigingen van biologische land- en tuinbouwers staat voor duurzaamheid. Omdat de NMBS-Groep duurzaam transport aanbiedt en in al haar beleidsopties kiest voor een ecologisch verantwoorde aanpak, werkt het bedrijf mee aan de Bioweek.

""