Gemeente Harderwijk


Van Strandboulevard naar Olympische sportstad

Op 9 en 10 juni is er op de Strandboulevard in Harderwijk weer een bruisend Olympisch sportfeest! Ben je tussen de 12 en 19 jaar en wil je gratis sporten? Grijp je kans en zorg dat je van de partij bent.

Op zaterdag 10 juni is de alom bekende Aaltjesdag weer in Harderwijk. Dé ultieme gelegenheid om naar Harderwijk te komen en dubbel plezier te beleven! The City is toegankelijk van 10.30 tot 16.30 uur. En een DJ zal je dan tijdens sporten voorzien van trendy muziek!

De keus om zelf te sporten is groot en bestaat op zaterdag uit basketbal, judo, Coke 360, voetbal, gymnastiek, volleybal, diverse gevechts- en zelfverdedigingssporten, honkbal, uni-hockey, korfbal en schaatsoefeningen. De City staat tijdens Aaltjesdag bol van de vele sportdemonstraties. Kom kijken naar de demo's van sportschool Johan van der Hoofdakker, sportcentrum Iedema, Ving Tsun Harderwijk, gymnastiekvereniging Olympia, korfbalvereniging Unitas, Kempo Kuntao Long Fu Moon en Judo en Sportcentrum Yawara. De Harderwijker sportaanbieders staan ook dit jaar garant voor deskundige en professionele begeleiding van de genoemde sporten en het verzorgen van de demonstraties.

De vrijdag 9 juni is The City voorbestemd voor verschillende scholen uit Harderwijk (De Drempel, Focus, RSG Slingerbos, Spectrum, CCNV en Landstede). Zij zijn hiervoor speciaal uitgenodigd waardoor The City van 10.00 - 16.00 uur, ieder uur gevuld zal zijn met 100 tot 170 leerlingen.

Sportgids en sportbon
Kom je naar The City dan kun je een sportgidsje krijgen met het gehele sportaanbod in Harderwijk. Leuk en handig! Ook zijn er kortingsbonnen voor een jaarlidmaatschap bij één van sportverenigingen beschikbaar. Harderwijker jongeren die de smaak te pakken hebben gekregen kunnen lid willen worden van een Harderwijker sportaanbieder. Indien deze is aangesloten bij een NOC*NSF bond, kan hier de sportbon ter waarde van EUR 25, - worden ingeleverd. De sportbon wordt gefinancierd door Stichting DOEN.

De Olympic Mission The City bezoekt Harderwijk op initiatief van het breedtesportproject 'Samen Sportief' Harderwijk.