PRESS RELEASE

Ocean's Twelve eerste film in High Definition (HD) op Nederlandse televisie

Amsterdam, 8 juni, 2006 ­ Digitale betaal­tv zender Film1 zal zaterdag 10 juni om 20.30 uur Ocean's Twelve als eerste film in Nederland in High Definition (HD) uitzenden. Hiermee wordt deze nieuwe vorm van televisiekijken definitief ingeluid. Eerder werd aangekondigd dat Sport1 alle wedstrijden van het WK in HD en in breedbeeldformaat (16:9) zal uitzenden. De uitzendingen in HD zijn te bekijken door abonnees van betaal-tv zenders Film1 en Sport1 die in het bezit zijn van een HDTV-geschikte set-top box.

High Definition Televisie
De afgelopen maanden is door Film1 en Sport1 hard gewerkt om de superieure HDTV- televisiebeleving te realiseren. Vanaf 9 juni gaan de uitzendingen in HD van start en vanaf dat moment zal de frequentie films en sport in HD-kwaliteit op deze twee zenders alleen maar toenemen. Film1 HD begint met de uitzending van 25 films per week zoals bijvoorbeeld Ocean's Twelve, Alexander, Meet The Fockers en Kameleon 2. Sport1 HD zal starten met het WK en biedt vervolgens wedstrijden uit de belangrijkste Europese voetbalcompetities en vele andere internationale sportevenementen in HD-kwaliteit.

HDTV (High Definition Television) is de televisie van de toekomst en biedt een veel betere beleving van televisiekijken. HDTV-transmissie zorgt voor een aanzienlijke betere beeldresolutie en geluidskwaliteit dan de huidige doorgiftestandaarden. Om van HDTV-kwaliteit te kunnen genieten hebben consumenten een HD-geschikte TV en een HDTV-geschikte digitale set-top box nodig. Voor de doorgifte van Film1 HD en Sport1 HD zijn overeenkomsten gesloten met kabelmaatschappijen UPC, CAIW, Multikabel en Essent.

Film1 Sport1
Film1 en Sport1 zijn betaal-TV zenders van chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Film1 biedt vier filmkanalen en zendt topfilms uit die voor het eerst op de Nederlandse TV te zien zijn. Dit varieert van blockbusters tot meer `independent' en art-housefilms. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Film1 HD en Sport 1 HD zijn HDTV-zenders die in juni zonder extra kosten aan het pakket worden toegevoegd. Kijkers kunnen Film1 en Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Website: www.alleenopeen.tv

Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK), is een leidende, internationale kabelonderneming die TV, internet en telefoniediensten levert om te voorzien in de informatie-, communicatie- en entertainment-behoefte van haar klanten. Liberty Global heeft wereldwijd 15 miljoen klanten en is met haar breedband netwerken actief in 18 landen (met name Europa, Japan, Chili en Australie). De onderneming heeft eveneens media en content-bedrijven, zoals Jupiter TV in Japan en chellomedia in Europa.