Stichting Natuur en Milieu

Winnaar klimaatvriendelijkste LCD TV op Radio 1

Het Radio 1 programma Linke Soep maakt op vrijdag 9 juni tussen 20 en 21 uur bekend wie de winnaar is van de klimaatvriendelijkste LCD TV in de klimaatprijsvraag van Stichting natuur en Milieu. Tot oktober is er iedere maand een klimaatvriendelijke TV te winnen via www.top10.hier.nu .

Natuur en Milieu vroeg Linke Soep om de eerste prijsvraagwinnaar, van de maand mei, te trekken uit de 4000 deelnemers aan de TOP10 klimaatprijsvraag. Iedere laatste maandag van de maand, om 12 uur wordt een winnaar getrokken uit alle kandidaten die hebben meegespeeld en de vragen goed hebben beantwoord. Het radio 1 programma trekt niet alleen de winnaar, maar zal haar of hem thuis verrassen met de prijs.

De eerste gewonnen televisie, die nu uitgereikt wordt, is de zuinigste LCD televisie van Nederland op dit moment: de Samsung LW20M21. Het apparaat verbruikt slechts 67kwh per jaar bij gemiddeld gebruik, wat neerkomt op 13,50 per jaar aan stroom.

Linke Soep besteedt aandacht aan de TOP10 prijsvraag met de klimaatvragen en zal samen met directeur Mirjam de Rijk ingaan op het klimaatprobleem en de klimaatvriendelijkheid van TVs en andere elektrische apparaten. Verder vertelt de Rijk dan over het hoe en waarom van de klimaatcampagne van Natuur en Milieu.

Na 9 juni 2006 kunt u deze uitzending van Linke Soep beluisteren via www.linkesoep.nl.

In deze maand juni kan iedereen weer opnieuw mee spelen en opnieuw kans maken op een klimaatvriendelijke TV. Op maandag 26 juni zal de tweede winnaar getrokken worden. Ga nu snel naar de prijsvraag en speel opnieuw mee!

Publicatiedatum: 08-06-2006