Essent nv

http://www.essent.nl

@Home los met High Definition televisie

Morgen gaat @Home (Essent Kabelcom) van start met HDTV. Daarmee zijn sport-, film-, cultuur- en natuurzenders in Nederland beschikbaar in de beste mogelijke beeldkwaliteit.

Een overzicht van het HDTV-aanbod van @Home

-------------------------------------------

1. WK Voetbal vanaf donderdag 8 juni (kanaal 304)
2. Sport1 HD (ook met WK) vanaf vrijdag 9 juni 17:30 (kanaal 149)
3. Film1 HD vanaf zaterdag 10 juni 20:30 (kanaal 115)
4. TV HD (HD pakket van @Home):

- National Geographic Channel HD vanaf vrijdag 9 juni 17:30 (kanaal 302)
- HD1/HD1-NL al beschikbaar: HD1 wordt vanaf juli HD1-NL met speciale Nederlandse programmering (kanaal 301)
- Discovery Channel vanaf september verwacht

Breedbeeld (16:9)

-----------------
Voor wat betreft het WK Voetbal heeft @Home voor digitale kijkers (Standard Definition) van TV Digitaal of TV Digitaal Extra verder nog een speciaal 16:9 WK-kanaal opgezet i.s.m. de NOS en het NOB. Op kanaal 12 zal voor deze klanten het hele WK in digitale breedbeeldkwaliteit te zien zijn. Hierdoor krijgen bijna 175.000 TV Digitaal (Extra) kijkers van @Home een veel beter zicht op het voetbalveld en zullen meer spelers en hun posities waarneembaar zijn op het TV-scherm. De kijker krijgt dus meer overzicht over en inzicht in het getoonde voetbalspel. Overigens zijn alle HD-zenders standaard in breedbeeld.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Nadere informatie: www.essentkabel.com


---