Politie Haaglanden

Persberichten 9 juni

Haaglanden, 09-06-2006

Kilo heroïne in beslag genomen bij preventieve fouilleeractie Den Haag- Gisteravond, 8 juni tussen 18.00 en 00.00 uur hebben politieagenten in het gebied rond het Stationsplein preventief gefouilleerd. In totaal zijn 21 personen aangehouden voor het in bezit hebben van vuurwapens, messen, verdovende middelen en zich niet willen/kunnen legitimeren. Bij de actie zijn twee wapenstokken, vier messen, 2 schroevendraaiers, één bahco, drie vuurwapen en één busje CS-gas aangetroffen. Bij een controle in een personenauto werd één kilo heroïne en ruim 9.000,00 aangetroffen. De inzittenden van de auto, een 26 en een 34-jarige Hagenaar zijn aangehouden. Op last van de officier van justitie hebben in de huizen van de verdachten huiszoekingen plaatsgevonden. Ook hier werden verdovende middelen aangetroffen (nog niet bekend hoeveel). Gisteravond zijn in totaal 212 voertuigen en de inzittende(n), 18 taxi's, 850 tramreizigers, 161 passanten en 28 horecabezoekers gecontroleerd.

Dronken achter het stuur
Den Haag- Op 9 juni rond 03.15 uur is een 28-jarige Haagse automobilist aangehouden bij een alcoholcontrole aan de Johan de Wittlaan. De man blies 665 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man omver gegooid
Pijnacker- Een 55-jarige man uit Pijnacker is op tweede pinksterdag rond 21.00 uur omver gegooid toen hij zijn hondje uitliet op de Ribeslaan. Hij wilde zijn 16-jarige blinde hondje beschermen tegen een andere loslopende hond. De eigenaar van de loslopende hond gaf hem echter een zwieper, waardoor hij in een hek belandde en een pees in zijn duim scheurde. Middels een operatie is de boel inmiddels weer hersteld. De verdachte betreft een blanke man, rond de 60 jaar met een fors bestuur. Hij had een witte hond met een bruine vlek bij zich. Als u informatie heeft over dit incident kunt u contact opnemen met Bureau Pijnacker-Nootdorp via: 0900 -8844.

Auto bekogeld met eieren
Nootdorp- Op het fonteinkruid werd donderdag 8 juni rond 17.00 uur een auto bekogeld met eieren. De avond daarvoor was hetzelfde voertuig ook al bekogeld en aangezien de auto toen net een stuk had gereden en warm was, brandde het eierstruif er goed in. Tijdens de tweede actie vandaag kon de 84-jarige eigenaresse van het voertuig samen met een 44-jarige getuige een aantal jongeren in de kladde pakken. De politie heeft negen verdachten in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar aangehouden en stel een onderzoek in naar de aanleiding van het incident.

Gewond bij aanrijding
Wassenaar Een 47-jarige fietser uit Wassenaar is donderdag 8 juni om 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Van Cranenburchlaan ter hoogte van de Terweerlaan. De fietser werd geschept door een 35-jarige automobiliste, eveneens uit Wassenaar. Het slachtoffer werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed
Wassenaar De politie heeft vrijdag 9 juni om 0.30 uur een 54-jarige inwoner van wassenaar aangehouden, die onder invloed van alcohol een auto had bestuurd. Toen de politie de man in zijn voertuig aantrof, bleek deze flink beschadigd door een aanrijding. Hoewel de man eerst ontkende dat hij had gereden, laat staan dat hij een aanrijding had veroorzaakt, bleek uit het onderzoek dat de man wel degelijk gereden had. Aan het bureau blies hij 645 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hardrijder
Leidschendam De politie heeft donderdag 8 juni om 22.30 uur een 52-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan de IJssel van de rijksweg A4 gehaald, die met een snelheid van 165 km/uur reed. Het rijbewijs van de hardrijder werd ingevorderd.

Bromfietscontrole
Zoetermeer Bij een bromfietscontrole in de Eerste Stationsstraat zijn donderdag 8 juni 62 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven, vooral voor snelheidsovertredingen, geen bezit bromfietscertificaat, geen deugdelijke remmen en onverzekerd rijden.

Motorrijder gewond
Zoetermeer Een 32-jarige motorrijder uit Rotterdam is donderdag 8 juni om 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Metaalstraat. De motor kwam bij de Lansingehageweg in botsing met een personenauto. De motorrijder werd met een gebroken pols naar het ziekenhuis vervoerd.

Met 101 km/uur over de Benoordenhoutseweg
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole die Politie Haaglanden donderdag 8 juni rond 21.00 uur hield op de Benoordenhoutseweg werd een 34-jarige Haagse automobilist betrapt toen hij met 101 km/uur langs de radarpost reed. Op de Benoordenhoutseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. De Hagenaar werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol, hij blies 585 ugl bij de ademanalyse. Het rijbewijs van de Hagenaar werd ingevorderd en hij kreeg verschillende processen-verbaal.

Vier mannen aangehouden na vernielingen
Den Haag - Een getuige meldde vrijdag 9 juni rond 1.00 uur dat hij had gezien hoe vier mannen vernielingen pleegden in de J.v.Oldenbarneveldlaan. Zo zouden zij onder andere verlichting hebben vernield. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving van de J.v. Oldenbarneveldlaan vier mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het viertal, allen Hagenaars in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Fietsers in het winkelgebied op de bon
Rijswijk - Op donderdag 8 juni 2006 tussen 17.00 en 21.00 uur heeft de politie extra aandacht besteed aan zakken/tassenrollerij, jeugdoverlast en fietsen door het winkelcentrum In de Boogaard. Er zijn 5 fietsers en 1 bromfietser bekeurd voor het rijden door het winkelcentrum.

Losgeslagen bootje
De Lier- Achter de van Weelystraat is donderdag 8 juni een losgeslagen boot in de vaart aangetroffen. Het betreft een oud vervallen, nog net niet lek en slecht in de verf zittend bootje. De naam van het bootje is Schub en heeft het nummer 2005/2036. Bent u de eigenaar en kunt u dat aantonen? Neem dan contact op met Politiebureau Naaldwijk via: 0900-8844.

Trek in een biertje
Poeldijk- In de Backerstraat is donderdag 8 juni rond middernacht diefstal uit een schuur gepleegd. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de twee 17-jarige verdachten uit Poeldijk al tegengehouden door getuigen toen zij met vier flessen bier wilden wegrennen. Er was geen schade aan de schuur.

Rit eindigt tegen garagedeur
Monster- Op donderdag 8 juni reed een 72-jarige vrouw uit Den Haag tegen een gevel van een woning aan de Seringenstraat in Monster. Zij nam een bocht te ruim en schrok van een personenauto die haar in tegengestelde richting tegemoet kwam. Ze reed de stoep op, door de bosjes heen en kwam tegen een garagedeur tot stilstand.