Ingezonden persbericht


BMC Software introduceert één geautomatiseerde oplossing voor IT-service management

Schiphol-Rijk, 9 juni 2006 - BMC Software introduceert vandaag drie service management oplossingen met een evolutionair karakter, die het totale beheer van het IT-dienstverleningsproces automatiseren en integreren. Deze geïntegreerde oplossingen versnellen de realisatie van Business Service Management (BSM) en introduceren een grotere mate van flexibiliteit, reactievermogen en snelheid voor de business, doordat de IT-infrastructuur nog beter aansluit aan haar eisen.

De drie nieuwe geïntegreerde oplossingen zijn Closed Loop Client Management, BMC Service Level Management en Proactive Incident and Problem Management.

Deze drie oplossingen maken gezamenlijk een proactieve benadering van de belangrijkste onderdelen van Service Management mogelijk, zoals asset management, change management, Identity Management en service level management. Voor de business betekent de integratie van deze traditionele silo's in service management veel efficiëntere IT-processen, waardoor IT beter in staat is om zakelijke processen te ondersteunen. Door belangrijke IT-processen te automatiseren wordt tegelijkertijd de impact van menselijke fouten en op mensen terug te voeren vertragingen in het beheer van veranderingen in de infrastructuur gereduceerd.

"Service management is het voor de business meest zichtbare deel van de IT vanwege het directe contact met eindgebruikers," zegt Tom Bishop, Chief Technology Officer van BMC Software. "De meeste IT-service desks geven de IT-medewerkers echter geen enkel zicht op de technologische infrastructuur van de gehele onderneming. Deze nieuwe oplossingen van BMC integreren de belangrijkste onderdelen van de IT-service desk en leveren één overzicht van de volledige IT-infrastructuur van de gehele organisatie. Dat zorgt op zijn beurt voor een meer proactieve en voorspellende benadering van IT-service management. Bovendien worden belangrijke functies geautomatiseerd, waardoor de prestaties en effectiviteit van IT bij het ondersteunen van zakelijke processen beduidend worden verbeterd."

De drie nieuwe oplossingen die BMC vandaag aankondigt zijn:
- BMC Closed-Loop Client Management (CCM): De gemiddelde onderneming geeft miljoenen euro's uit aan het beheer van desktops, laptops en PDA's en tracht daarbij te balanceren tussen de vereisten vanwege compliance ten opzichte van het doorvoeren van individuele wijzigingen. De nieuw geïntegreerde PC Management oplossing van BMC automatiseert individuele veranderingen in IT-componenten op basis van de rol die de gebruiker vervult en de eisen vanuit het ondernemingsbeleid. Daarmee worden de risico's die kleven aan het doorvoeren van massale veranderingen geminimaliseerd. Het zorgt bijvoorbeeld voor een soepele verstrekking van een computer aan een nieuwe medewerker, zodat die productief is vanaf de eerste dag op zijn nieuwe werkplek. Door veranderingen snel en intelligent te implementeren blijven de kosten voor in productie name, alsmede de onderhoudskosten laag, worden security regels gewaarborgd en voldoet de organisatie beter aan de geldende wet- en regelgeving.
- BMC Service Level Management: In overeenstemming met het adagium 'Meten is weten' helpt deze nieuwe software de organisatie te meten vanuit wat van belang is voor zakelijke processen om vervolgens op basis daarvan te kunnen besturen. Dit is een essentiële stap om IT-operaties te laten aansluiten aan de behoeften van de zakelijke afdelingen en tegelijk aan de vereisten van ITIL. Het zorgt ervoor dat aan afspraken over het niveau van dienstverlening (SLA's) wordt voldaan tegen zo laag mogelijke kosten.
- BMC Service Impact Manager 7.0: Deze nieuwe oplossing voor het beheer van problemen en incidenten incorporeert een nieuwe en intelligente technologie die verder gaat dan de traditionele beheersystemen en rapportages over incidenten. Deze oplossing bepaalt namelijk de impact van een gebeurtenis in de infrastructuur op de zakelijke processen. Door te herkennen hoe verschillende IT-infrastructuur componenten van elkaar afhankelijk zijn, helpt de oplossing bij het snel vinden van de bron van incidenten, waarmee soortgelijke incidenten in de toekomst achterwege kunnen blijven.

Paul Arthur, Director Solutions Management EMEA van BMC Software voegt daar aan toe: "Deze evolutie in service management maakt gebruik van de krachtige Atrium technologie van BMC Software om een stevig fundament te leggen voor samenwerking tussen de IT processen. Door BMC Service Impact Manager, BMC Unified Service Level Manager en BMC Closed-Loop Client Management gezamenlijk in te zetten worden incidenten die de organisatie zakelijk bedreigen accuraat geïdentificeerd. Daardoor worden ze met de juiste prioriteit behandeld en sneller opgelost, waardoor IT beter in staat is de business efficiënt te ondersteunen."

Over BMC Software
BMC Software, Inc. (NYSE:BMC), is een vooraanstaande leverancier op wereldschaal van oplossingen op het gebied van Enterprise Management, waarmee IT-beheer vanuit zakelijk perspectief wordt gerealiseerd. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management, bedrijfsbreed toepasbaar op verschillende systemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en realiseerde over het boekjaar 2005 een omzet van meer dan 1,46 miljard dollar. Meer informatie over BMC Software vindt u op www.bmc.com.

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
Tel: 0031 (0) 20 530 43 49
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © Copyright 2006, BMC Software, Inc.