Politie Flevoland

Een dagje zelf politieagent zijn

Gemiddelde leeftijd Politie Flevoland omlaag.

KAATSHEUVEL, 09-06-2006 o De bemensing van de Politie Flevoland kende gisteren een wel heel lage gemiddelde leeftijd. Acht gezinnen die deze week te gast zijn in Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor gezinnen met een kind dat lijdt aan een levensbedreigende ziekte, waren te gast bij dit Politie korps. Waarmee kinderdromen zijn waargemaakt. Even een dag jezelf een heuse politieagent wanen, rijden in echte politieautos met sirenes, je uitleven in een gevecht met de ME.. en bekijken wat de politie zo allemaal doet en kan. Een onvergetelijke dag voor zowel groot als klein.

8 juni, Almere

Om half elf werden alle Villa Pardoes gasten welkom geheten in Almere door waarnemend korpschef Wim Kleinhuis van Politie Flevoland. Waarna tekst en uitleg volgde over het uniform en alles wat een agent op een dag bij zich heeft. Ook werd er uitgelegd hoe een aanhouding werkt en je in de boeien geslagen kan worden. Na een bezoek aan de schietbaan was het tijd voor het bekijken van alle politievoertuigen die je je maar bedenken kunt. De kleine gasten mochten zelfs de sirenes uittesten! Na de lunch volgde nog een demonstratie van een hondentraining en de politie op mountainbikes. De liefhebbers (en dat waren er een hoop) mochten zelfs nog even de echte boef spelen door allerlei voorwerpen naar de Mobiele Eenheid te gooien. De ME liet op behendige wijze zien hoe je dan moet optreden. Een spectaculaire en vooral leerzame dag.

Unieke beleving voor iedereen

Niet alleen de gasten maar ook waarnemend korpschef Wim Kleinhuis zei: Wat heerlijk te zien dat de jongens en meiden van Villa Pardoes zo enthousiast met alles hebben meegedaan! Voor de politie een leuke dag om te organiseren. Als je dan daadwerkelijk ziet dat de kinderen helemaal opgaan in het politiewerk en daadwerkelijk hun ziekte even vergeten, dan kunnen we alleen maar zeggen dat het een uiterst geslaagde en vooral ook indrukwekkende dag is geweest. Het gebeurt ons niet zo vaak dat we heuse dromen kunnen waarmaken!

Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes voegde daaraan toe: Juist dagen zoals deze maken een week vakantie in Villa Pardoes nog unieker. Voor de kinderen een ervaring om nooit meer te vergeten. Voor het gezin een herinnering die blijft, wat er ook gebeurt. Het is dan ook geweldig dat de Politie Flevoland zon geweldige dag voor elkaar heeft gekregen. Van de stoere verhalen die we daarna in de Villa hebben gehoord, werden wij alleen maar steeds stiller.

Villa Pardoes

Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds vijf jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zon 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen


1.800,-- kost. Voor 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 9 juni 2006


---

___

Noot aan de redactie:

Heeft u vragen of wilt u beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes, telefoonnummer 0416 387222, e-mail: meberson@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06 55 30 30 08.

Voor een foto kunt u contact opnemen met stafdienst Communicatie van Politie Flevoland,

communicatie@flevoland.politie.nl