hoofdklasse hockey


9-6-2006 : Oranje Zwart eert Jay Stacy

Oranje Zwart heeft afscheid genomen van Jay Stacy. De Australiër keert terug naar zijn vaderland om een huis te bouwen. Stacy speelde na het WK van 1998 voor het eerst voor Oranje Zwart en zette vorig seizoen met het veroveren van de landstitel de kroon op zijn werk. Als eerbetoon heeft de laatste man voor altijd het shirtje van OZ met rugnummer dertien gekregen.

Oranje Zwart had voor Stacy een supriseparty georganiseerd. De ex-international was naar de Eindhovense club gelokt om te gaan barbecuen met het team dat in het seizoen 2004/2005 landskampioen is geworden. Het feestje zou zijn georganiseerd als soort van reünie voor het kampioensteam. Stacy vond dat er wel erg veel vrienden van hem aanwezig waren en kwam vervolgens tot de ontdekking dat het feest speciaal voor hem was.

Feestwedstrijd

Voor de speciale gelegenheid hadden de initiatiefnemers Rob Reckers, Thijs Maartens en Paul Maas ook een wedstrijd georganiseerd. Het kampioensteam van Oranje Zwart nam het op tegen de vrienden van Jay. In een wedstrijdje van twee keer vijftien minuten moest Stacy zelf ook weer aan de bak. Het team van de vrienden van Jay won de feestwedstrijd met 3-6.

Populariteit

Oude toppers als Sander van Heeswijk, Eric Steegers, Pim Wijzenbeek en de Australiër Adam Commens waren aanwezig tijdens het speciale evenement. En de tribune van OZ zat met zo'n tweehonderd toeschouwers goed gevuld. Het tekent de enorme populariteit van de Australiër, die het afgelopen seizoen als coach actief was bij het Belgische Dragons en als hoofdtrainer bij het Hockeycollege van Oranje Zwart. Stacy heeft veel voor de Eindhovense club betekend. (JB)