Politie Hollands Midden

Datum: 9 juni 2006

Katwijk Verkeersongeval Op donderdag 8 juni, omstreeks 14.10 uur, heeft er een ongeval op de kruising van de Louise de Colignylaan met de Nieuwe Duinweg plaatsgevonden. Een 48 jarige automobilist uit Dorst reed over de Nieuwe Duinweg komende uit de richting van het Westerbaanpad. Op het kruispunt sloeg hij linksaf. Hij liet hierbij de hem op dezelfde weg rijdende snorfietsster niet voorgaan. De automobilist haalde de snorfietser namelijk op hetzelfde moment in. De snorfietsster, een 16 jarige Katwijkse, kwam ten val en liep schaafwonden aan haar handen op.

Katwijk Snelheidscontrole N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 5 juni een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N206 bij Katwijk. Op dit gedeelte van de N206 mag je maximaal 100 km/uur rijden. Bijna 95% hield zich aan de snelheid. De overige 5%, in totaal 158 mensen, reed te hard en krijgt binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 158 km/uur.

Noordwijk(erhout)/ Voorhout Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 7 juni een gordelcontrole gehouden op diverse plekken, binnen Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout. Zes automobilisten droegen geen gordel en kregen een bekeuring van 75 euro.

Oegstgeest Botsing op het trottoir Een 81 jarige vrouw uit Oegstgeest is op donderdag 8 juni, omstreeks14.00 uur, gewond geraakt nadat zij in botsing was gekomen met een bromfietser op het trottoir van de Lange Voort in Oegstgeest. Beiden reden op het trottoir, waar zij niet mogen fietsen of brommeren, en reden elkaar recht op elkaar af. De bromfietser en de fietsster probeerden elkaar te ontwijken, maar weken beiden naar dezelfde kant af. De twee botsten waarna de vrouw ten val kwam. Zij is vermoedelijk met gekneusde ribben naar het LUMC overgebracht. De bromfietser, een 16 jarige jongen uit Amsterdam, raakte niet gewond.

Leiden Aanhouding inbreker op heterdaad De politie heeft op vrijdagnacht 9 juni, omstreeks 03.40 uur, een 20 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van poging tot inbreken. Een getuige belde de politie nadat hij een man op het dak van woningen aan het Noordeinde had zien lopen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en zijn eveneens het dak opgeklommen. Daar troffen zij de verdachte aan. Een tweede verdachte zagen zij twee verdiepingen naar beneden springen en in het duister verdwijnen. In de omgeving hebben zij nog naar deze verdachte gezocht, maar hebben hem niet meer aangetroffen. Bij de Leidenaar troffen zij twee tassen met inbrekerswerktuigen aan, deze zijn in beslag genomen. De Leidenaar is overgebracht naar het bureau waar hij verhoord is. De Leidenaar gaf aan dat hij op het dak was gaan zitten omdat hij daar zin in had. De politie zet het onderzoek naar hem voort.

Leiden Aanhoudingen na bedreiging

De politie heeft in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni twee Leidenaren van 16 en 27 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De 16 jarige wilde met een mes en honkbalknuppel bij de 27 jarige verhaal halen nadat deze zijn moeder had bedreigd in haar woning in Leiden Zuid-West. De jongen was buiten op zoek gegaan naar de man. Deze was na de bedreiging vertrokken. Toen de agenten bij de woning aankwamen, bleek de 27 jarige daar weer aanwezig te zijn. Buiten werd de 16 jarige door de agenten gekalmeerd en gesommeerd daar te blijven. Terwijl de agenten in de woning bezig waren de andere verdachte aan te houden, hoorde de 16 jarige zijn moeder schreeuwen. Dit was voor hem aanleiding naar binnen te gaan. Omstanders probeerden hem onder controle gehouden, hij wist zich echter los te rukken en richting de agenten te rennen die met de aanhouding bezig waren. De 16 jarige moest door de politie in bedwang worden gehouden toen deze herhaaldelijk probeerde bij de andere verdachte te komen. De jongen bleef zich hevig verzetten tegen zijn aanhouding. Ook de 27 jarige man in de woning werkte niet mee bij zijn aanhouding. De man verzette zich eveneens en zag kans de glazen douchedeur een kopstoot te geven waardoor deze kapot sprong. De man liep hierdoor een wond op aan zijn hoofd en moest voor behandeling naar het LUMC. De politie heeft de honkbalknuppel die door de 16 jarige in de bosjes was gegooid op zijn aanwijzen teruggevonden en in beslag genomen.

Leiderdorp/ Zoeterwoude/ Gordelcontrole RVHT Koudekerk a/d Rijn/ Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 7 juni een gordelcontrole gehouden op diverse plekken, binnen Leiderdorp, Zoeterwoude en Koudekerk a/d Rijn Vijftien automobilisten droegen geen gordel en kregen een bekeuring van 75 euro. Ook krijgen drie bestuurders binnenkort een bekeuring in de bus omdat ze te hard reden binnen de bebouwde kom. Ook heeft het RVHT op de Hoogewaard in Koudekerk een 39-jarige man uit Boskoop aangehouden die te veel gedronken had. Hij blies 310 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week weer verschillende snelheidscontroles gehouden op de Gemeneweg (N209) en op de Hoogeveenseweg (N209/N455). Dinsdag 6 juni, overdag, hield bijna iedereen zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Slechts 37 mensen, nog geen 1%, reden te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 108 km/uur. Ook op donderdag 8 juni werd er gecontroleerd, dit maal in de avonduren. Nu reden meer mensen te hard, ongeveer 5%. Ook nu was de hoogstgemeten snelheid 108 km/uur.

Bodegraven/ Alphen a/d Rijn/ Snelheidscontroles N11 Hazerswoude Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week weer verschillende snelheidscontroles uitgevoerd op de N11. Op deze autoweg mag je maximaal 100 km/uur rijden; op de kruisingen geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Maandag 5 juni controleerde het team bij Alphen a/d Rijn met behulp van de lasergun. Veertien snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring aangezegd. De hoogste snelheid was 154 km/uur. Dinsdag 6 juni hield het RVHT weer een controle, ditmaal met de radar, bij Hazerswoude-Rijndijk. Ongeveer 96% hield zich aan de snelheid. De overige 4%, in totaal 291 mensen, krijgt binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. Woensdag 7 juni stond het team ter hoogte van Bodegraven. Ook hier reed ongeveer 96% volgens de snelheidsregels. Donderdag 8 juni, bij Alphen, reed ruim 2% te hard.

Bodegraven Diefstal uit winkel De politie is een onderzoek gestart naar een winkelinbraak. De inbraak vond op vrijdag 9 juni, omstreeks 03.00 uur plaats. Op dat moment kreeg de politie een melding dat er ingebroken zou worden in een drogisterij aan het Raadhuisplein. Een melder belde 1-1-2 nadat hij ruiten had horen sneuvelen. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en zagen van veraf een donkerkleurige personenauto met de kofferbak open onder de passage staan. De agenten hebben daarop gepoogd de personenauto klem te rijden aan de zijde van de Nieuwe Markt, maar zagen nog net de auto over het trottoir met hoge snelheid en gedoofde lichten wegrijden. Vervolgens hebben zij de achtervolging ingezet waarbij er over het Voorplein, de Kerkstraat, de Buitenkerk, het Kleienhof, de Burgemeester Kremerweg in de richting van de N11 werd gereden om uiteindelijk op de A12 in de richting van Utrecht uit te komen. Aangezien de afstand tussen de verdachte steeds groter werd zijn de agenten de auto kwijt geraakt.

Terug bij de winkel bleek de hele voorpui vernield te zijn. In de winkel zijn diverse glazen planken vernield en veel parfums zijn gesneuveld en weggenomen. Mogelijk dat er nog getuigen zijn die ofwel de inbraak hebben gezien ofwel de auto hebben zien wegrijden. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie middels het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Fietsster over het hoofd gezien De politie heeft op donderdag 8 juni hulp geboden bij een ongeluk op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Johan de Witlaan. Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.10 uur. Een 44 jarige man uit Gouda reed over de Johan de Witlaan vanuit de richting van de Thorbeckelaan. Hij wilde de Willem de Zwijgerlaan oversteken. Bij het oversteken zag hij echter een fietsster die op de Willem de Zwijgerlaan, komende uit de richting van de Bodegraafsestraatweg reed over het hoofd. Zij was ook overgestoken en had de auto ook niet zien aankomen. Het kwam tot een aanrijding waarbij de fietsster, een 72 jarige vrouw uit Gouda, ten val kwam. De vrouw is met onbekend letsel naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van het ongeluk.

Lekkerkerk Aanhouding na bedreiging

De politie heeft donderdag 8 juni om 17.00 uur een 15 jarige Lekkerkerker aangehouden op verdenking van bedreiging van een 18 jarige plaatsgenoot. De twee kregen dinsdagavond op de Jan Ligthartstraat ruzie met elkaar waarbij beiden geslagen hebben. De 15 jarige heeft hierna een briefopener uit zijn tas gepakt en de andere daarmee bedreigd.

Zevenhuizen/Gouda Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 5 juni een snelheidscontrole gehouden op de Zuidplasweg in Zevenhuizen. Hier mag je maximaal 80 km/uur rijden. Het RVHT controleerde met behulp van de lasergun. Eenentwintig snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring aangezegd. De hoogstgemeten snelheid was 129 km/uur. Ook controleerde het RVHT in de nachtelijk uren van donderdag 8 op vrijdag 9 juni op de N207 ten zuiden van Gouda. Ongeveer 40% reed te hard. De hoogstgemeten snelheid was 137 km/uur terwijl de maximumsnelheid 80 km/uur is.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --