Politieberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 09-06-2006

Man beroofd van portemonnee

UTRECHT Donderdagavond vond in de omgeving van het park Lepelenburg een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Rond 23.30 uur zat een 22-jarige man uit Utrecht samen met een vriend wat te dronken op een bankje in het park Lepelenburg. Op het moment dat de twee besloten te gaan lopen in de richting van het centrum werden zij door een groep van vijf mannen ingesloten en griste een van de mannen de portemonnee van de 22-jarige man uit zijn zak. De beroving ging zo snel dat het slachtoffer geen goed signalement aan de politie geven.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Grote verkeerscontrole in Oost

UTRECHT Donderdagmiddag en avond 8 juni heeft de politie van bureau Tolsteeg een grote verkeerscontrole gehouden in Utrecht-Oost. Tussen 14.45 uur en 23.00 uur werden 136 automobilisten en motorrijders en 32 bromfietsers naar de controlelocatie op het terrein van de Kromhoutkazerne aan de Herculeslaan begeleid.

In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting, het Scooterteam en de Rijksverkeersinspectie werden zowel de voertuigen als de bestuurders gecontroleerd. In totaal werkten 50 politiemedewerkers mee aan de actie. Doel van de grootscheepse controle is het verhogen van de verkeersveiligheid in het gebied en het terugdringen van overlast door jeugd op bromfietsen.

Motoragenten reden door Oost en letten hierbij op technische gebreken en verkeersovertredingen. Bij de centrale controlelocatie onderwierpen politieagenten en ondersteunende diensten de voertuigen en bestuurders aan een grondig onderzoek. In totaal zijn er donderdag 157 bekeuringen uitgeschreven.

88 bekeuringen werden uitgeschreven voor automobilisten, waarbij de meest voorkomende feiten waren: het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs, het rijden zonder gordel en diverse kleine technische gebreken.

Bij de bromfietsers werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm, een te groot vermogen, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en/of het niet op orde hebben van de verzekering. Ook werden 22 taxis en andere voertuigen die vallen onder de wet autovervoer personen gecontroleerd.Voor 8 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit omdat zij de papieren niet in orde hadden.

Het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting kon drie personen voor een bedrag van 4000,- een naheffing opleggen in verband met het niet betalen van de motorrijtuigenbelasting en één persoon kreeg een boete van 660,- wegens misbruik van handelaarplaten. Tijdens de controle werden twee bestuurders aangehouden aangezien ze een te hoog promillage aan alcohol in hun lichaam hadden.

Aanrijding tussen twee bromfietsen

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen twee bromfietsers plaats. Hierbij raakte één meisje gewond.

Een 16-jarige meisje reed omstreeks 13.25 uur samen met haar 17-jarige vriendin op haar bromfiets over de Cartesiusweg in de richting van Amsterdamsestraatweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 54-jarige man op zijn snorscooter aanrijden. Precies onder het spoorviaduct kwamen de voertuigen tegen elkaar aan en vielen de berijders op de grond. Hierbij raakte het 16-jarige meisje gewond en moest voor onderzoek naar het UMC Utrecht.