Gemeente Soest

Dialoog met bouwwereld

Datum: 09/06/2006

Gemeente Soest neemt samenwerking met Soester bouwwereld onder de loep

De gemeente Soest gaat de komende tijd haar werkwijze van bouwvergunningverlening en behandeling van bouwaanvragen evalueren en waar mogelijk inzichtelijker maken. Het doel hiervan is dat de bouwprocedures worden verkort. De gemeente wil hiermee aan de wens van de Soester bouwwereld voldoen. Deze wil meer handvatten en meer eenduidigheid en gelijkluidende randvoorwaarden op het terrein dat ligt tussen stedenbouw en welstand. Dat gaat met name op voor de ontwikkeling van grotere plannen (nieuwbouw).

Dit bleek tijdens een bijeenkomst, gisteravond 7 juni 2006, waarvoor wethouder Teun Middelkoop lokale aannemers en architecten uitnodigde.

De Soester bouwwereld

Een 30-tal vertegenwoordigers van de Soester bouwwereld gingen de dialoog aan met wethouder Middelkoop.

De wethouder organiseerde de bijeenkomst om meer te weten te komen over hoe aannemers en architecten tegen de gemeente en haar regelgeving aankijken. Medewerkers van de afdeling Planologie & Bouwen en de Brandweer vroegen daarom de aanwezigen hun zegje te doen over hun ervaringen met de gemeente.

De vertegenwoordigers van de bouwwereld hebben met name meer behoefte aan duidelijkheid over de verschillende vergunningen die nodig zijn. Ook is het hen niet altijd even duidelijk welke termijnen de gemeente hanteert bij het beoordelen van bouwaanvragen, zo bleek op de bijeenkomst.

De wethouder en de medewerkers gaan nu intern kijken hoe ze de procedures inzichtelijker en duidelijker kunnen maken.

Afgesproken is dat zij hun evaluatie van de eigen werkwijze en mogelijke veranderingen terugkoppelen naar de architecten en aannemers. Ook wil de gemeente nog meer thema-avonden organiseren, waarin specifieke onderwerpen als indieningsvereisten van bouwaanvragen en meldingsvrije bouwplannen aan bod komen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer