AutoRai

Suzuki naar de top in Pikes Peak International Hill Climb

(6/9/2006)
Nobuhiro âMonsterâ Tajima is een druk bezet man. Als president van Suzuki Sport Co. Ltd. geeft hij leiding aan een bedrijf dat speciale wedstrijd-onderdelen ontwikkelt en bouwt voor high-performance autoâs van Suzuki. De legendarische Tajima heeft over de gehele wereld aan tal van belangrijke heuvelklims deelgenomen en daarbij diverse records gevestigd.
Na zijn recente overwinning in de âRace to the Sky" in Nieuw Zeeland, in een record-tijd, heeft Monster Tajima zijn Suzuki op transport gezet naar Amerika om daar deel te nemen aan de zwaarste en meest bekende heuvelklim ter wereld, de Pikes Peak International Hill Climb. In april deed Tajima in Nieuw Zeeland zijn bijnaam weer volledig eer aan en verdiende hij zelfs een nieuwe eretitel, âKing of the Mountainâ omdat hij het wedstrijdparcours ânaar bovenâ met zijn Suzuki in een nieuwe recordtijd aflegde.

Op 1 juli aanstaande zal Monster Tajima een poging wagen om een nieuw record te vestigen in de Pikes Peak International Hill Climb, ook bekend als de âRace naar de wolkenâ. Het huidige record van 10 minuten en 4 seconden is in handen van Rod Millen en vestigde hij in 1994 tijdens de Pikes Peak klassieker.

Monster Tajima en zijn team van Suzuki Sport Co. Ltd., gevestigd in het Japanse Shizuoka, hebben een formidabele racemachine ontwikkeld en gebouwd om een aanval te doen op het record van Millen in de Pikes Peak. Het is een gemodificeerde Suzuki Grand Vitara SUV, uitgerust met een 940 pk, twin-turbo V6 motor en gebouwd op een speciaal space-frame chassis, met daarop een verstevigde, licht-gewicht body van koolstofvezel. Om het enorme motorvermogen ook op de â onverharde â weg te krijgen, is de Pikes Peak Suzuki voorzien van grote 285/60R18 Falken S/TZ04 banden.

Monster Tajima, zijn team en de race Grand Vitara komen eind juni aan in Colorado Springs aan de voet van Pikes Peak om zich klaar te maken voor de kwalificatieruns op 29 en 30 juni. Vanaf 1 juli worden de officiële getimede kwalificatieruns verreden.

Bobberd van der Linden, Manager Public Relations van Suzuki-importeur BV NIMAG: âSuzuki manifesteert zich danig in de autosport. Recent als wereldkampioen JWRC met de Ignis, dit jaar strijdend in de kopgroep van het JWRC met de Swift en met de nieuwe Suzuki SX4 WRC in het Wereld Rallykampioenschap vanaf volgend jaar. Door de deelname aan de Pikes Peak heuvelklim met de Vitara voegt Suzuki een extra dimensie toe aan haar autosportbetrokkenheid.â

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster