Gemeente Abcoude


Voorkom woninginbraak

De laatste tijd krijgt de politie in de gemeente Abcoude helaas weer regelmatig te maken met meldingen van woninginbraak. Het is daarom voor een ieder van belang dat preventief wordt voorkomen dat er bij u thuis wordt ingebroken.

De gelegenheid maakt de dief is een bekend gezegde. Een openstaand raampje, een slecht sluitende achterdeur, ouderwetse of te eenvoudige sloten en sluitingen van ramen en deuren (het zogenaamde hang- en sluitwerk). Al deze zaken nodigen verkennende inbrekers uit om het maar eens te proberen. Een donkere omgeving van het huis zorgt voor een andere mogelijkheid.

De drie L's

Uit de praktijk blijkt dat er drie factoren zijn die inbrekers afschrikken: Licht, Lawaai en Lang werk (de drie L's). Dat betekent dat een rondom goed verlichte woning, eventueel voorzien van (buiten)lampen met sensors die reageren op bewegingen of warmte van een naderend persoon en voorzien van goed zichtbare moderne sloten, weinig kans loopt om ongewenst bezoek te krijgen. Een woning die beveiligd is naar de beste geldende normen kan een officieel keurmerk krijgen: het Politie Keurmerk.
Bij een dergelijke woning daalt het inbraakrisico, zo blijkt uit de praktijk, met maar liefst 95 procent. Via de plaatselijke politie is informatie te verkrijgen over dit keurmerk en over woningbeveiliging in het algemeen.

---

9 juni 2006