Politieberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 09-06-2006

Schennispleger gezocht

HARMELEN De politie is op zoek naar een schennispleger die op zaterdagmiddag 3 juni twee meisjes van 10 en 9 lastig viel. Omstreeks 16.30 uur speelden de meisjes ter hoogte van de sporthal aan de Groenendaal. De man passeerde hen in een rode auto en stopte vervolgens voor de meisjes. Via het geopende raampje sprak hij de meisjes aan. Daarbij bleek dat hij met ontbloot geslachtsdeel in de auto zat.

Het gaat om een man van circa 20 tot 30 jaar oud met een blanke huidskleur. Hij heeft kort stekelig grijs/bruin haar, een smal gezicht. Hij was niet geschoren en droeg in beide oren een oorringetje. Hij reed in een rode auto. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien wat kan helpen om achter de identiteit van deze man te komen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Alcoholcontroles

VINKEVEEN Op de Baambrugse Zuwe en de Vinkenkade in Vinkeveen heeft de politie in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 juni een alcoholcontrole gehouden. Van de 25 bestuurders die moesten blazen, had niemand te veel gedronken.

Ook de nacht daarop trof de politie weer uitsluitend verstandige bestuurders aan. Tussen 00.00 en 01.15 uur werd gecontroleerd op de Groenlandsekade. Veertig bestuurders werden onderworpen aan een blaastest en niemand had te veel op.

MONTFOORT Op de rotonde bij de M.A. Reinaldaweg en Willeskop in Montfoort heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een korte alcoholcontrole gehouden. Van de 20 bestuurders die tussen 00.00 en 00.15 uur moesten blazen, had er één te veel gedronken. Een 73-jarige automobilist uit Lopik blies op het politiebureau 365 ug/l.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Op de Sportparkweg en de Floraweg in Maarssen heeft de politie donderdagavond een verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde in samenwerking met de ANWB.

In totaal werden 600 voertuigen gecontroleerd. Negen mensen werden aangehouden, van wie zes te veel hadden gedronken. Het hoogste alcoholgehalte bedroeg 555 ug/l. Drie bestuurders werden aangehouden voor overige feiten. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven, wegens niet dragen van de gordel (4), geen rijbewijs kunnen tonen (2), niet-handsfree bellen (1), en geen goedgekeurde helm dragen (2).

Bij de controle maakte de politie gebruik van het Automatisch Kenteken Herkenningssysteem. Dat is een technisch systeem dat de kentekens van passerende voertuigen leest en checkt. Hiermee kan eenvoudig worden nagegaan of de eigenaar gezocht wordt of nog een boete open heeft staan. Deze avond leverde dat twee staandehoudingen op.

Bromfietser gewond bij aanrijding

LOENEN AAN DE VECHT Een 16-jarige bromfietser uit Loenersloot is donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker met oplegger, bestuurd door een 40-jarige man uit Wirdum. De jongen reed over de Kerklaan in Loenen aan de Vecht. Op de kruising met de Slootdijk verleende de bromfietser geen voorrang aan de vrachtwagen, waardoor een aanrijding ontstond. De jongen is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdagmiddag op de Provinciale weg N 401 in Kockengen een snelheidscontrole gehouden. Van de 1250 voertuigen die tussen 14.30 en 16.30 uur de controlepost passeerden, reden er 123 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 128 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.