Politie Gelderland-Midden

Woninginbraken op klaarlichte dag: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 9-6-2006 11:13:22

Zevenaar - In de wijk Heerenmaten in Zevenaar hebben donderdagmiddag twee woninginbraken plaatsgevonden. Het gaat om een woning aan de Lier en een woning aan de Stresemannstraat. Beide inbraken gebeurden s middags tussen 13:00 uur en 17:00 uur op klaarlichte dag. De politie heeft het vermoeden dat het hierbij om dezelfde dader(s) gaat. Bij de inbraken zijn onder meer geld en sieraden meegenomen. Omdat de inbraken overdag zijn gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk gistermiddag verdachte personen hebben zien lopen of fietsen in de wijk Heerenmaten. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844 of langsgaan bij het politiebureau in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendtenaar (55) aangehouden voor huiselijk geweld
Publicatiedatum: 9-6-2006 11:08:53

Gendt - De politie heeft donderdagavond een 55-jarige Gendtenaar in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 20:15 uur kreeg de politie een melding van een 40-jarige Gendtse dat ze zou worden aangevallen door de 55-jarige. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de vrouw meerdere blauwe plekken te hebben en zou ze zijn geschopt door de man. De Gendtenaar is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man (45) aangehouden voor belediging agenten

Publicatiedatum: 9-6-2006 11:08:11

Duiven - De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige Duivenaar aangehouden voor het beledigen van politieagenten. Tijdens een surveillance zagen agenten op de A12 van Zevenaar richting Duiven een personenauto met aanhangwagen rijden. De personenauto was niet voorzien van een kenteken, deze was op de aanhanger geschroefd. Tevens was de hulpkoppeling van de aanhanger niet op de juiste wijze aan de personenauto gekoppeld. Agenten besloten daarop de personenauto te laten stoppen op de parkeerplaats Aalburgen. De 23-jarige bestuurder kreeg na controle van het voertuig twee bekeuringen. De 45-jarige bijrijder uit Duiven werd boos en schold de agenten meerdere malen uit. De man werd aangehouden voor belediging van een politieambtenaar in functie. De Duivenaar probeerde zich door trekken en rukken te ontrekken aan de aanhouding. Uiteindelijk staakte de man zijn verzet en kon hij mee worden genomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---