Politieberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 09-06-2006

Controle levert gestolen brommer op

AMERSFOORT Tijdens een controle in samenwerking met het scooterteam, trof de politie donderdag rond 16.30 uur een 54-jarige Amersfoorter aan. De man reed op een bromfiets op de Van Asch Van Wijckstraat. Bij controle bleek dat de brommer was gestolen en dat de bestuurder reed, ondanks een eerdere ontzegging.

Diefstal van tassen

LEUSDEN Op de Kanaalweg is donderdag rond 18.00 uur een 53-jarige fietsster uit Leusden beroofd van enkele tassen. De aandacht van de vrouw werd afgeleid door twee jongens op een bromfiets. In het voorbijgaan spraken zij haar aan, maar pakten direct enkele tassen weg, die in een fietsmand lagen.

Het signalement van dit tweetal: donker getinte huidskleur, plm. 17-18 jaar, plm. 1.75 m. lang en geheel in zwart gekleed.

Rijgedrag valt op

AMERSFOORT Bij surveillerende agenten viel donderdag rond 19.15 uur het rijgedrag van een 38-jarige Amersfoorter op. De man reed op de Sint Andriesstraat en verleende geen voorrang aan een fietser. Ook bleek dat hij en zijn bijrijder geen gordels om hadden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring rook een agent alcohol bij de bestuurder. Hierop volgde een controle en daarna een ademanalyse waaruit 350 ug/l naar voren kwam. De Amersfoorter kreeg een rijverbod van 3 uur en enkele bekeuringen.

Poging diefstal fiets verijdeld

AMERSFOORT Een alerte getuige belde donderdag rond 22.00 uur de politie met de melding dat een man zich verdacht ophield bij het station aan het Smallepad.

De agenten troffen daar een 33-jarige Amersfoorter aan die aan het signalement voldeed. Op het moment dat zij de man zagen, trok hij met geweld een fiets uit de stalling. Bij de fouillering werd een ijzeren voorwerp aangetroffen, waarmee de man aan de fietsen had gemorreld.

De Amersfoorter is op grond van de poging diefstal aangehouden.