Politieberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 09-06-2006

Verdachte met softdrugs aangehouden

VIANEN Een 29-jarige man uit Vianen is aangehouden nadat de politie hem donderdagavond had aangetroffen in een bestelbus met twee zakken wiet in zijn handen.

Rond 20.30 uur viel het oog van twee surveillerende agenten op een bestelbus die stond geparkeerd op de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan. Er zaten twee personen in. Een derde kwam met een portemonnee in zijn hand naar de bus lopen, om even later weer weg te lopen.

De agenten namen een kijkje en troffen de verdachte op de bijrijdersstoel aan. Toen ze hem wilden controleren, gooide hij de zakken met wiet naar de bestuurder. Vervolgens weigerde hij iedere medewerking, totdat de agenten dreigden met pepperspray. Geboeid werd hij overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op de Provinciale weg N 210 heeft de politie donderdagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 18.15 en 20.45 uur passeerden 1870 voertuigen het meetpunt. Daarvan waren er 240 in overtreding. De hoogste snelheid die werd behaald, was 120 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.