Politie Gelderland-Midden

Afloop dodelijk treinongeval Ede

Publicatiedatum: 9-6-2006 11:22:39

Ede - De beide inzittenden van de auto, die afgelopen om het leven waren gekomen bij een treinongeval in Ede zijn een 66-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Ede. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

Door de verkeersongevallendienst van de politie Gelderland-Midden is in samenwerking met de dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Op basis van aangetroffen sporen en getuigen verklaring is het vermoeden dat de bestuurder van de auto al slalommend tussen de beide overwegbomen het spoor is overgestoken. Daarbij werd de auto aangereden door de Intercitytrein tussen Arnhem en Utrecht. Beide slachtoffers lieten daarbij het leven en waren vermoedelijk op slag dood.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie onderzoekt brandstichting aan fietsen

Publicatiedatum: 9-6-2006 11:21:51

Ede - Op de Juliana van Stolbergstraat in Ede zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een vijftal fietsen beschadigd door brand. De Edese politie stelt een onderzoek in en vermoed dat er sprake is van brandstichting. Omstreeks drie uur 's nachts werden bewoners van een flat aan de Juliana van Stolbergstraat gewekt door een brandlucht. Kort daarop bleken een vijftal fietsen in brand te staan. Bewoners wisten met behulp van een emmer water het vuur te doven. Ook de brandweer kwam terplaatse maar die hoefde niet in actie te komen. Een buurtonderzoek van de politie heeft tot dusver nog geen bruikbare informatie opgeleverd. De politie roept dan ook eventuele getuigen op te reageren. Ook andere informatie met betrekking tot het voorval is welkom. De Edese politie is bereikbaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na doorrijding na aanrijding

Publicatiedatum: 9-6-2006 11:21:19

Garderen - De Barneveldse politie heeft donderdag een 45-jarige man uit Beekbergen aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De man zou op de Apeldoornsestraat in Garderen dwars door een rotonde gereden zijn. Na de aanrijding reed de man door zonder zich bekend te maken. Een getuige waarschuwde de politie die de Beekbergenaar aan de hand van zijn kenteken wist te traceren. De man werd op een camping in de gemeente Barneveld aangetroffen en aangehouden. Daarbij roken de agenten alcohol, waarop de man mee moest voor een ademonderzoek. De Beekbergenaar weigerde echter mee te werken aan de ademanalyse. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt. De Beekbergenaar is inmiddels weer op vrije voeten. De politie is nog wel op zoek naar getuigen, die iets van het ongeval hebben gezien. Men kan met reacties terecht op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tientallen bonnen bij snelheidscontrole op sluiproute
Publicatiedatum: 9-6-2006 11:20:49

Bennekom - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag bij een snelheidscontrole op de Maanderdijk en Dijkgraaf in Bennekom tientallen boetes uitgedeeld. Beide wegen maken deel uit van een sluiproute tussen Ede en Veenendaal.

Buurtbewoners hadden bij de gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het sluipverkeer. De weg is een zogenoemde 60 km/u zone en wordt veel gebruikt door scholieren door de aanwezigheid van een school aan de Rijnsteeg. Naar aanleiding van de klachten bij de gebiedsagent werd gedurende de ochtenduren tussen zeven en negen gecontroleerd. Van ruim 400 passanten werd de snelheid gemeten met behulp van Lasergun en radarauto. In totaal 39 bestuurder bleken te hard gereden te hebben. De meeste overtreders reden tussen 20 en 30 km/u te hard. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto van de weg na ergernis over rijgedrag

Publicatiedatum: 9-6-2006 11:20:16

Otterlo - Ergernis over elkaars rijgedrag heeft er donderdag vermoedelijk toe geleid dat een van de twee automobilisten met zijn auto van de weg raakte in Otterlo. Niemand raakte daarbij gewond. Een 54-jarige man uit Herwen en een 46-karige Arnhemmer reden achter elkaar over de Arnhemseweg in Otterlo. Volgens de Herwenaar zou de Arnhemmer aan het bumperkleven zijn geweest, waarop hij op de rem getrapt zou hebben om de Arnhemmer op afstand te houden. Vervolgens zou de Arnhemmer een inhaalmanoeuvre hebben ingezet, waarna de Herwenaar gas bijgegeven zou hebben om dit te voorkomen. Nadat de Arnhemmer er alsnog in geslaagd was de Herwenaar in te halen zou de Arnhemmer op zijn beurt zijn remlichten hebben laten branden. De Herwenaar schrok daar kennelijk van. Nadat ook hij geremd had en naar rechts uitweek belandde hij met zijn wagen in een greppel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---