Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 23 2006

Aanvraag kapvergunning

Perceel

Mook
Omschrijving

Past. Fabritiusstraat 8
2 berken

Inzage: van 6 juni 2006 t/m 20 juni 2006

Inspraakmogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte,

tel. 024-6969157.

.

Alle vergunningen zijn verzonden op 2 juni 2006

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Hijlekamp 1 uitbreiden woonhuis

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Rijksweg nieuwbouw bedrijfswoning en bedrijfsruimte

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69

..

WET MILIEUBEHEER

Bekendmaking ontwerpbesluit

Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer te verlenen aan de heer Braks, Eindweg 9 te Middelaar voor een veehouderij op de locatie Eindweg 9 en 13 te Middelaar. De aanvraag voor de vergunning heeft betrekking op het samenvoegen van twee bedrijven waarvoor nu nog twee aparte vergunningen gelden, het realiseren van een spoelplaats en mestplaat.
Aan de opgestelde ontwerpvergunning zijn voorwaarden verbonden die tot doel hebben de nadelige gevolgen voor het milieu te beperken of te voorkomen.

Inzage

De ontwerpbeschikking en alle overige op de aanvraag betrekking hebbende stukken liggen vanaf 6 juni tot en met 18 juli 2006 gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf vanaf 6 juni tot en met 18 juli 2006 mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook, onder vermelding van naam en adresgegevens.
Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Klomp van het bureau RIBM, tel. (024) 6969152.

Ingediende zienswijzen worden betrokken bij het nemen van een definitief besluit. Beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het definitieve besluit kan later worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Eveneens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024-6969152.

.

WET MILIEUBEHEER

Kennisgeving ingevolge Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de navolgende kennisgeving ex artikel 10.52 van de Wet milieubeheer is ingekomen:

Kennisgeving op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

De kennisgeving is ingediend door Van Mensvoort Veghel B.V. voor het breken van bouw- en sloopafval op het terrein van NedCoat Mook B.V., Bovensteweg 56 te Mook. De werkzaamheden zullen gedurende de dagperiode (vanaf 7.00 uur) plaatsvinden in de periode van 13 juni 2006 tot en met 15 juni 2006.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969152

..

Ontwerp Regionaal Plan 2005-2020 Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN).

Het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) heeft op 13 april 2006 het Regionaal Plan 2005-2020 in ontwerp vastgesteld.

Ingevolge het bepaalde in artikel 36d van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen het Ontwerp Regionaal Plan en het bijbehorende rapport Strategische Milieubeoordeling (SMB) van 16 mei tot en met 27 juni 2006 tijdens kantooruren ter inzage, o.a. in het gemeentehuis te Mook.

Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het Ontwerp Regionaal Plan alsmede een reactie op de SMB schriftelijk kenbaar maken bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN), Postbus 6578, 6503.

Zij, die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, worden in de gelegenheid gesteld deze nader toe te lichten tijdens een hoorzitting. Deze hoorzitting staat gepand op dinsdag 4 juli 2006. Tijdstip en locatie zullen nader bekend worden gemaakt in de ontvangstbevestiging van deze zienswijze.

Nadere inlichtingen, telefoon 024-3297979, e-mail kan@kan.nl

Het Regionaal Plan is ook te downloaden van de website van de Stadsregio: www.KAN.nl

..

VOORBEREIDINGSBESLUIT

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juni 2006 heeft besloten te verklaren dat een wijziging van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen wordt voorbereid voor delen van de kern Mook, globaal begrensd door Cuijksesteeg, de rivier de Maas, de spoorlijn en de bos- en natuurgebieden ten noorden van Mook en nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekeningen.

Voor de binnen dit gebied gelegen, op de tekeningen bij dit besluit nader aangegeven percelen, plaatselijk bekend Kerkstraat 4 t/m 10, 5, 7 en 48, alsmede Verbindingsweg 3, heeft de gemeenteraad tevens bepaald dat een aanlegvergunning is vereist voor het uitvoeren van bepaalde werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden.

Het voorbereidingsbesluit treedt op 2 juni 2006 in werking en ligt met de bijbehorende tekeningen vanaf heden voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie).

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan gedurende een termijn van zes weken, ingaande 3 juni 2006, een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij de gemeenteraad. Tevens kan deze belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend nadat bij de gemeenteraad een bezwaarschrift is ingediend.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar,

Drs. C.A.M. Hanselaar- van Loevezijn, burgemeester.

Drs. R.M. Wiersema, secretaris.

.

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 23 mei 2006 op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


* het mede gebruik van een gedeelte van de stalruimte bij het pand Elzenstraat 21 te Middelaar en de weilanden, behorende bij de boerderij, voor het exploiteren van boerengolf voor een periode van maximaal 3 jaar

Inzageperiode: het besluit ligt vanaf 7 juni 2006 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Inspraakmogelijkheden: tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 404, 6040 AK Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake