1e persbericht van vrijdag 9 juni 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 09-06-2006

Eindhoven: Politie houdt jongen aan met geldkistje

Vrijdag hield de politie om 00.30 uur op het Stratumseind een 16-jarige jongen uit Eindhoven aan. Hij was in het bezit van een geldkistje met daarin 40,00. Dit geldkistje was dezelfde avond weggehaald bij een horecagelegenheid op het Stratumseind. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

Donderdag hield de politie tussen 18.50 en 20.15 uur een snelheidscontrole aan de Franklin D. Rooseveltlaan. In totaal werden 1010 voertuigen gecontroleerd. 44 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd.

Eindhoven: Dieven veroorzaken gevaarlijke situatie

Dieven van een verwarmingsketel hebben donderdagavond een gevaarlijke situatie veroorzaakt in een flatgebouw aan de Jongemastate. De brandweer en de politie kregen een melding dat er een gaslucht in de flat hing. Onderzoek leerde dat de gaslucht uit een woning op de 6e etage kwam. De flat werd in verband met ontploffingsgevaar ontruimd. Uit de meterkast van de woning op de 6e verdieping bleek de verwarmingsketel gestolen te zijn. Het gas kon daardoor onbelemmerd uit de gasleiding stromen. De brandweer heeft de leiding afgesloten en de woning, die leegstond, gelucht. Ook de waterleiding werd gedicht. Het water was vanaf het balkon naar beneden gestroomd.

Helmond: Politie houdt verdachte verduistering aan

De politie heeft donderdag een 38-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering van een heftruck. Hij huurde de heftruck op 21 november van het vorige jaar bij een Helmonds bedrijf. De heftruck werd niet terug gebracht. Het voertuig is nog niet gevonden. De Maastrichtenaar is ingesloten.

Helmond: Zwarte BMW gestolen

Tussen woensdag 23.30 en donderdag 6.00 uur werd een zwarte BMW met het kenteken 55-NG-SN gestolen vanaf een oprit aan de Barrierlaan. Vooraf werd ingebroken in de woning waar de autosleutels werden weggenomen. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. Verder werd een handtas weggenomen met bankpasjes. Ruim 1000,00 werd dezelfde nacht opgenomen.

Best: Politie controleert op visstroperij

De politie heeft donderdag samen met twee BOAs (buitengewoon opsporingsambtenaren) in Best en Oirschot gecontroleerd op visstroperij in het Wilhelminakanaal en het Beatrixkanaal. Bij vorige controles werd een aantal fuiken gevonden. Nu werden op drie plaatsen resten van fuiken gevonden. Ook vond de politie twee zetlijntjes. Dit zijn vislijntjes met een haakje die aan de wal zijn vastgemaakt. De controle zal in de toekomst worden herhaald.

Valkenswaard: Politie houdt dronken bestuurder aan

De politie hield op vrijdag om 3.10 uur op de Eindhovenseweg een 25-jarige bestuurder uit het Belgische Achel aan. Hij slingerde over de weg en werkte na aanhouding mee aan een blaastest. De bestuurder blies 1,6 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Oirschot: Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

Op donderdag rond 19.30 uur verloor een 38-jarige automobilist uit Eindhoven de macht over het stuur bij een rotonde aan de Kempenweg en botste tegen een boom. De bestuurder en de 19-jarige inzittende zijn met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Geldrop: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

De politie hield op vrijdag om 00.30 uur op de Johan Peijnenburgweg een 25-jarige automobilist aan uit het Poolse Walbrzych. De bestuurder reed opvallend langzaam en dan weer snel over de openbare weg. Bij de blaastest blies de man 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Wintelre: Kluis meegenomen uit bedrijfspand

Vrijdag werd tussen 2.30 en 2.50 uur ingebroken in een bedrijf aan de Groenstraat. Een kluis met enkele duizenden euros werd meegenomen. Een ruit werd ingeslagen om het pand te betreden.