AutoRai

Exclusieve serie Mercedes-Benz SLK 55 AMG

(6/9/2006)
Over prestaties valt er bij de Mercedes-Benz SLK 55 AMG, de enige roadster in zijn klasse met achtcilindermotor, bepaald niet te klagen. Mercedes-AMG heeft een exclusieve serie ontwikkeld met nog meer exclusiviteit én dynamiek. Het vermogen van de AMG 5,5 liter V8-motor is opgevoerd tot 294 kW/400 pk, het koppel nam toe tot 520 Nm. Daarnaast biedt de speciale serie lichtgewicht componenten, een hardtop van carbon, 19 inch AMG-velgen, een AMG-sportonderstel en een aangepast remsysteem met remschijven van composietmateriaal.

Al op het eerste gezicht wordt duidelijk dat deze speciale SLK 55 AMG iets bijzonders is. De nieuw vormgegeven AMG-frontpartij heeft grote koelopeningen die voor voldoende frisse lucht voor de oliekoelers zorgen. Nieuwe uitstroomopeningen van carbon garanderen een goede circulatie door de grotere motoroliekoelers. De bredere voorspatborden zijn gemaakt van âcarbon-fibre-reinforced-plasticâ (CFK), een ultralicht koolstofvezel-composietmateriaal.

Ook de vaste hardtop van de tweezitter is van dit materiaal gemaakt. Het zwarte middenstuk met zichtbare carbonstructuur geeft een speciaal effect. Doordat de SLK 55 AMG niet over het variodak en het bijbehorende hydraulische bedieningssysteem beschikt, werd er niet alleen veel gewicht bespaard, maar kon ook het zwaartepunt een stuk lager worden gelegd. Met een leeggewicht van 1495 kg volgens EU-norm is deze speciale SLK 55 AMG 45 kg lichter dan het basismodel. De pk/gewichtsverhouding daalde daardoor van 4,3 tot 3,7 kg/pk.

Ook de motor onderging de nodige aanpassingen. Met een aangepast luchtinlaatkanaal, een AMG-sportluchtfilter en nieuw ontwikkelde spruitstukken heeft de motor een betere verbranding en reageert de auto beter op het gaspedaal. Dat is ook hoorbaar aan het onmiskenbare V8-geluid. De prestaties dankzij het verminderde gewicht en de verbeteringen aan de motor spreken voor zich: acceleratie van 0-100 km/u in 4,5 seconden (basismodel 4,9 seconden), 0-200 in 15,5 seconden (17,5 seconden). Voor de overbrenging zorgt de AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC automatische transmissie met manueel programma en AMG-stuurschakeling.

Dankzij het AMG-sportonderstel met verstelbare schokdempers en een dwarsversteviging in de motorruimte is deze SLK 55 AMG nog stabieler in bochten. De speciale serie wordt geleverd met lichte 19-inch AMG-velgen met allroundbanden in de maat 235/35 ZR 19 (voor) en 265/30 ZR 19 (achter). Indien gewenst kunnen zonder meerprijs ook speciale sportbanden geleverd worden. Het remsysteem is aangepast met grotere remschijven van composietmateriaal op de vooras.

In het interieur beschikt de SLK 55 AMG over speciale sportkuipstoelen, bekleed met zwart parelvelours. Het nieuwe AMG-sportstuurwiel is bekleed met leer en Alcantara. Carbon aan de binnenkant van de portieren en de sierdelen zorgen voor de ambiance van een echte raceauto.

Dat deze bijzondere SLK 55 AMG alle kenmerken van een echte Mercedes-Benz heeft, zoals veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit en service spreekt natuurlijk voor zich. De levering van deze ongelimiteerde serie start in juli. De prijs in Duitsland bedraagt ⬠107.300 (inclusief 16% MwSt.). Op dit moment is nog niet duidelijk of de auto ook in Nederland leverbaar wordt.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster