AutoRai

Santana en Iveco plannen samenwerking

(6/9/2006)
Onlangs is door Santana Motor uit Spanje en Iveco uit Italië een veelbelovende intentieverklaring ondertekend, waarbij beide partijen instemmen voor een mogelijke internationale samenwerking. In deze verklaring staan de hoofdlijnen van een mogelijk samenwerkingsverband tussen de beide fabrikanten beschreven.
Eén van de belangrijkste punten binnen de samenwerking is de ontwikkeling van een compleet nieuwe 4x4, die bestemd zal zijn voor de zakelijke markt.

âDe autoproducenten Santana en Iveco zijn beide zeer geïnteresseerd in de mogelijkheid tot het aangaan van een samenwerkingsverband,â licht René Leeuwenkamp, directeur van Santana Nederland, toe. âDaarom zijn de belangrijkste hoofdlijnen direct op papier gezet in de vorm van een intentieverklaring. Uiteraard moet nog een aantal belangrijke zaken worden besproken voordat de samenwerking daadwerkelijk plaats kan vinden. Echter, tot nu toe is alles positief verlopen en ik ga er vanuit dat er hoe dan ook een samenwerking komt tussen Santana en Iveco.â

Compleet nieuwe 4x4
De belangrijkste reden achter de mogelijke samenwerking is de ontwikkeling van een compleet nieuw product, een vierwielaangedreven voertuig op basis van de Santana PS10. Deze compleet nieuwe off-road zal voornamelijk bestemd zijn voor de zakelijke markt. Indien het daadwerkelijk tot een samenwerking komt, zal Santana de productie voor haar rekening nemen en Iveco de motor en versnellingsbak leveren.

Naast de ontwikkeling van een volledig nieuw product bekijken beide partijen ook de samenwerkingsmogelijkheden op andere gebieden. Zo is in de intentieverklaring ook een aantal zaken voor mogelijke samenwerking op commercieel gebied opgenomen.

âIk denk dat Santana en Iveco uitstekend bij elkaar passen. Santana heeft een uitgebreide expertise op het gebied van 4x4-voertuigen,â vervolgt Leeuwenkamp. âIveco daarentegen heeft veel kennis op het gebied van motoren en versnellings-bakken. Tevens is Iveco een sterke speler op de zakelijke markt.â

Santana Motor
Het Spaanse Santana Motor, gevestigd in het zuidelijk gelegen Linares, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van off-road voertuigen. Santana

Motor heeft meer dan 46 jaar ervaring en is verantwoordelijk voor de fabricage van autoâs van een aantal bekende merken, waaronder Suzuki en Land Rover.

Door deze specialisatie en jarenlange ervaring zijn de producten van Santana uiterst duurzaam en betrouwbaar. Hierdoor geeft Santana op iedere auto twee jaar (of 75.000 km) volledige fabrieksgarantie, onder welke omstandigheden men de auto ook gebruikt.

Iveco
Iveco is een wereldwijd gevestigde onderneming, gespecialiseerd in het produceren van voertuigen voor de zakelijke markt. Met 32.000 werknemers, 48 fabrieken en 800 dealers verspreid over de gehele wereld, is Iveco één van de grootste producenten binnen de transportsector.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster