AutoRai

Eerste Saab 9-5 BioPower modellen in gebruik genomen

(6/9/2006)
Op 8 juni hebben verschillende directieleden van Kroymans Corporation, waaronder Henri Polman, Milco de Vries en Willem Koens, en daarnaast Kees van den Berg, algemeen directeur van Saab Nederland en Arno Cloosterman, een aantal nieuwe Saab 9-5 BioPower modellen, in gebruik genomen.
âSaab vervult wereldwijd een voortrekkersrol wat betreft de toepassing van de milieubewuste biobrandstof E85 voor serieproductiemodellen,â verklaarde Van den Berg tijdens de officiële overhandiging, waarbij ook staatssecretaris Van Geel aanwezig was. âSinds vandaag is E85 ook verkrijgbaar aan de pomp en het spreekt voor zich dat Kroymans en Saab die leidende rol een zinvolle invulling geven door in Nederland nu ook zelf over te stappen op een Saab BioPower.â

De Saab 9-5 2.0t BioPower staat op de prijslijst met een vanafprijs van EUR 39.990,- en is sinds maart leverbaar in Nederland.

Saab Automobile is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke technologieën zoals de toepassing van ethanol. Ethanol wordt gewonnen uit landbouwoogsten of bosbouwresten. In tegenstelling tot benzine zorgt ethanol als brandstof niet voor een stijging van het CO -gehalte in de atmosfeer. De toepassing van E85 is een belangrijke stap in de overgang van fossiele brandstoffen naar meer duurzame technologieën, zoals bio-ethanol.

Door over te stappen op de Saab 9-5 BioPower geven de directieleden van Kroymans Corporation en Saab Nederland een duidelijk signaal richting de overheid om ernst te maken met het opzetten van een goede distributiestructuur van E85 in Nederland en een bewustvolle tariefstelling. âUiteraard zijn wij zeer verheugd met de ingebruikname van de E85 pomp van Argos in Rotterdam en wij zijn vol vertrouwen dat er snel meerdere zullen volgen. De particuliere sector en de auto-industrie, hoewel momenteel nog beperkt, is klaar voor een daadwerkelijk milieuvriendelijke toekomst. De overheid is nu aan zet door in ons land voor E85 een passende accijnsheffing te hanteren,â meent Kees van den Berg, âwant ethanol is een uitstekend en duurzaam alternatief om in de energiebehoefte van automobilisten te voorzien.â

Prestaties
Primair voordeel van bio-ethanol is uiteraard het milieuvriendelijke karakter, maar daarnaast levert de krachtbron in het specifieke geval van Saab met E85 als brandstof 30% meer vermogen. Een groen karakter en sportieve inborst gaan bij Saab dus hand in hand. De Saab 9-5 BioPower is in staat om zonder problemen en zonder ingrepen op alle mengsels van benzine en ethanol te rijden.

In Zweden is de Saab 9-5 BioPower een doorslaand succes; ruim 80% van alle verkochte Saabs is een BioPower versie. En de verwachting is dat ook in ons land de milieubewuste automobilist(e) een sterke voorkeur zal hebben voor een Saab BioPower. De meerprijs voor een Saab in BioPower-uitvoering bedraagt slechts EUR 1.000,- inclusief BPM/BTW.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster