ID&T


Sensation Black interviews

The Prophet

In de aanloop naar Sensation Black, 8 juli in de Amsterdam ArenA, zal er uitgebreid aandacht worden aan alle artiesten die in de Black-booth staan. The Prophet, vanaf het prille begin boegbeeld van de harde sound, is één van de zeven headliners die ons deze nacht het hoofd op hol gaan brengen. De professional Dov J Elkabas aan het woord

Hoe gaat het met je?
Ik ben gezond en wél en voel me nog goed ook. THX!

Met welke projecten ben je dezer dagen allemaal bezig? Op het moment ben ik met Brennan Heart, Headhunterz, Abject, A-lusion en natuurlijk weer eens voor de verandering veel zelf onder The Prophet bezig.

Je bio vertelt vooral veel over je verleden, terwijl je nu nog steeds heel populair bent. Dat geldt lang niet voor alle artiesten die vroeger aan de top stonden. Wat is je kracht?
Tsjah, ik denk door het leuk te blijven vinden, door de liefde voor het hardere werk en vooral door te blijven geloven in jezelf, ondanks alles wat anderen over je zeggen.

Kun je een van je meest bizarre ervaringen noemen die je met het legendarische Dreamteam hebt opgedaan?
Altijd maar weer die vraag hè! Meest bizar, ik weet niet of dit de meest bizarre is, maar we moesten eens live optreden in Sydney (Australië), het kan ook Brisbane geweest zijn. De afspraak was dat de organisatie daar alle apparatuur zou regelen voor het optreden, maar toen we daar stonden met ons goede gedrag bleek er helemaal niets geregeld te zijn! Oftewel: een optreden zonder apparatuur. Nou, lachuh weer! Daar sta je dan. Maar we hebben het wél gedaan!

Wanneer besloot je dat de gabberscene, zoals deze vroeger bestond, zich in een richting ontwikkelde waarmee jij je niet meer kon identificeren?
Dat was rond het jaar 2000/2001, het werd me allemaal te industrieel en te agressief.
Ik hou best van een potje stampuhh en een industrieel plaatje hoor, maar niet de hele avond of een (mijn) hele dj set.

Je hebt onder verschillende pseudoniemen ook platen in andere genres uitgebracht, maar je gezicht is met name bekend in het hardere circuit. De conclusie dat je meer bevrediging haalt uit deze scene lijkt snel gemaakt. Klopt deze bewering?
Niet helemaal, het feit dat mijn gezicht met name bekend is in het hardere circuit komt misschien wel doordat ik me daar meer op fixeer, ik hou namelijk ook erg veel van andere stijlen muziek: progressive, electro, enz...

Kun je wat vertellen over je laatste mixalbum Hard? Valt weinig over te vertellen denk ik, gewoon kopen en luisteren!

Hoe is deze tot nu tot nu toe ontvangen?
Ik moet zeggen dat de reacties erg leuk en goed zijn! Boven verwachting.

Hoe belangrijk is humor voor jou in muziek?
Humor is in zijn algemeenheid zeer belangrijk; een dag zonder lach is een dag niet geleefd!

Heb je een verklaring voor de opmars van vrouwelijke hardstyle djs? Wie wil er nou niet naar een lekker meissie kijken op het podium

Waarin onderscheidt de Nederlandse hardstyle/hardcore scene zich van andere landen?
Hier ontstaat het, daar kopiëren ze het.

Hoelang denk je de hectiek van het nachtleven nog vol te kunnen houden?
Tot ik er bij neerval.

Hoe voelt het om in de dj-booth van Sensation te staan? Onbeschrijfelijk! Bijna 100.000 ogen die naar jou kijken, ik maakte het allemaal eigenlijk pas achteraf mee.

http://www.theprophet.nl

Klik hier voor het interview met Kai Tracid.
Klik hier voor het interview met DJ Zany.

http://sensation.id-t.com/sensation2006/black

Geplaatst op: 09-06-2006