ID&T


Sensation Black interviews: DJ Zany

In de aanloop naar Sensation Black, 8 juli in de Amsterdam ArenA, zal er uitgebreid aandacht worden aan alle artiesten die in de Black-booth staan. In een reeks van zeven interviews komt hier nummer twee aan het woord: DJ Zany.

Waar komt de naam Zany vandaan?
De naam Zany komt uit het Engels woordenboek.Wat het betekent moet je maar even opzoeken.

Waar bestaan je werkzaamheden tegenwoordig allemaal uit, met welke projecten ben je bezig?
Ik ben nu een fulltime dj/producer, daar heb ik elke dag mijn handen vol aan. In het weekend plaatjes draaien in binnen- en buitenlandMomenteel zijn we vooral bezig met Zany en Donkey Rollers projecten, omdat een beetje de belangrijkste releases zijn op ons label. Daarnaast zijn we ook volop bezig met het ontwikkelen van andere muziekstijlen zodat we toch heel breed kunnen blijven produceren.

In de dance-jungle van tegenwoordig is het maar lastig opvallen. Hoe heb jij dat gedaan?
Ik denk dat het heel belangrijk is dat je jezelf onderscheidt van andere dj/producers. Dit kun je dus doen door een eigen sound neer te zetten zoals wij wel hebben gedaan.

Je hebt met onder meer Pavo en The Prophet in de studio gezeten. Wat voor interessants heb je van deze pioniers geleerd? En zij van jou? Je merkt wel dat deze jongens veel ervaring hebben als je met ze samenwerkt, dat werkt prettig en je voelt prima aan hoe je elkaar kunt aanvullen.

Vernieuwing en progressie zijn twee belangrijke pijlers in jouw muziek. Wat is je laatste ontdekking?
Wat ik eigenlijk al eerder vertelde: wij hebben hier een soort eigen sound gemaakt, waar vanuit we denk ik vele kanten opkunnen.

Uit welke elementen bestaat een goede hardstyle track? 22 gram hihats, 30 gram snaredrums, 2 kilo dikke kicks, 1,5 kilo vette synths. Wat effecten en andere bijgeluiden. Dit hussel je allemaal door elkaar en laat je dit 15 minuten rusten.
Hierna in ongeveer 5 à 6 minuten afbakken op je harddisk.

Welke track die je ooit hebt uitgebracht brengt de bijzonderste herinneringen met zich mee?
Er zijn een paar tracks die me wel altijd bij zullen blijven, omdat ze zon grote impact hebben gehad bij het publiek. Enkele voorbeelden zijn: Rock the beatz, Pure en Immeasurably.

Waar ligt jouw kracht als producer?
Ik denk dat iedere keer dat ik in de studio kom, er wel weer een nieuw idee in mijn hoofd rondspookt, wat ik weer uit kan werken. Dat is een belangrijk punt voor mij als producer zijnde

Hoe vind jij na een lange nacht doorknallen je rust? Door lekker op de bank te gaan liggen met een goeie film erbij. Of achter één van mijn game consoles gamen!

Hoe ga jij je voorbereiden op je Sensation optreden? Ik ga misschien wat exclusieve edits van sommige tracks maken. En ik probeer ook wat ander nieuw materiaal ten gehore te brengen

Wat is jouw boodschap aan de wereld?
Keep the music alive!!

www.djzany.nl

Klik hier voor het interview met Kai Tracid.

http://sensation.id-t.com/sensation2006/black

Geplaatst op: 09-06-2006