Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-06-2006 o Persberichten District I

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Drie mannen van 20, 24 en 35 jaar uit Dordrecht zijn donderdagmiddag 8 juni aangehouden op de Hellingen. Het drietal wordt verdacht van winkeldiefstal in de binnenstad van Dordrecht. De politie kreeg melding van de winkeldiefstal en ging direct naar het centrum. Daar werden de agenten met behulp van alerte burgers gewezen op de drie verdachten die stonden te wachten bij een bushalte aan de Hellingen. In twee tassen zaten diverse gestolen goederen; 2 broeken, 8 shirts, 2 rokken, 2 spijkerbroeken, 2 washandjes, een muts en twee gewatteerde jassen. De goederen zijn in beslag genomen. Drie winkels hebben aangifte gedaan van diefstal. De goederen gaan retour. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

CONDUCTEUR GESLAGEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 8 juni een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een trein (traject Dordrecht-Geldermalsen) op station Dordrecht. De verdachte sloeg een conducteur (37) nadat deze het vervoersbewijs van de 20-jarige wilde controleren. Dit gebeurde op station Stadspolders. Vervolgens is de verdachte aangehouden op station Dordrecht. De conducteur heeft een pijnlijk gezwollen gezicht en kaak. Hij heeft aangifte gedaan. De 20-jarige is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 8 juni een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Waalstraat. Hij wordt verdacht van bedreiging. De verdachte stond voor de deur van een kennis en wilde naar binnen. Hij had een koevoet en een keukenmes bij zich en riep dat hij de bewoner (27) van het pand voornemens was wat aan te doen. Een en ander zou te maken hebben met geld. De 27-jarige bewoner belde de politie die direct ter plaatse kwam. De verdachte werd aangehouden en de wapens in beslag genomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte is ingesloten.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Houttuinen. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige man uit Dordrecht. Een en ander gebeurde in een horecagelegenheid aan de Houttuinen. De twee kregen problemen met elkaar waarop de 20-jarige op zijn neus zou zijn geslagen. De politie werd ingeschakeld die de verdachte buiten aanhield. Hij was er door een portier uitgezet. Het slachtoffer heeft een pijnlijke neus en heeft aangifte gedaan. De 22-jarige werd ingesloten. Hij ontkent de jongen geslagen te hebben.

MEISJE (4) AANGEREDEN
DORDRECHT Een 4-jarig meisje uit Dordrecht is donderdagmiddag 8 juni gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto op de Noorderstraat. Het meisje stak vermoedelijk plots over vanachter een geparkeerde auto. Dit was ter hoogte van het kruispunt met de Lijnbaan. Op dat moment kwam er net een 40-jarige vrouw uit Dordrecht in de auto aan. Het meisje botste tegen de linkerachterzijde van de auto. Hierbij reed het voertuig over het been van het kindje heen. Het meisje werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek haar been te zijn gebroken. Ook heeft ze diverse schaafwonden. De automobiliste is erg geschrokken.