De zomertrend: natuurlijke en biologische drankjes

Canadian red

Trendwatchers voorspelden het al: alcohol is uit en biologische/natuurlijke drankjes zijn in. Dat blijkt ook uit een onderzoek door Zandhap.nl, dat is gehouden op het strand onder bijna 400 Nederlandse jongeren. Met name cranberrysap, de verfrissende rode vruchtendrank, is het zomerdrankje waarmee je in 2006 gezien moet worden. Cranberrysap, dat in Nederland van verschillende leveranciers verkrijgbaar is, wordt deze zomer ook voor het eerst als merkdrankje verkocht, onder de naam: Canadian Red. Op de tweede en derde plaats eindigden: Carpe Diem en iKi Beer.

Canadian Red is dus hèt nieuwe drankje dat deze zomer de Nederlandse stranden, bars en clubs verovert als Zomerdrankje van 2006. Daarmee verslaat dit vruchtensap 'il Prosecco', Smirnoff Ice en Caipirinha, de dranken die in de voorafgaande jaren als winnaars uit de test kwamen. Cranberrysap, dat de reformwinkels eindelijk ontgroeid is, wordt nu door het grote publiek ontdekt als een hip & healthy drankje. Na het ietwat oubollige, inheemse Terschellinger Cranberrysap en de fabrieksmatige variant die al in de supermarkten te verkrijgen zijn, is er nu een nieuw merk voor zowel de horeca als de consumentenmarkt: Canadian Red.

Canadian Red wordt - zoals de naam doet vermoeden - gemaakt van Canadese cranberry's, die vervolgens in Nederland worden verwerkt tot sap. Anders dan de concentraatvarianten van Cranberrysap, is Canadian Red een natuurzuiver product, op basis van verse veenbessen. Er worden geen kunstmatige smaakversterkers of conserveringsmiddelen toegevoegd. Cranberrysap bevat tal van stoffen die een zeer positieve invloed hebben op de gezondheid. Berichten hierover verschijnen steeds vaker in de medische pers.

Canadian Red is het lekkerste als het gekoeld en puur wordt gedronken. Voor de strand- en clubgangers die wel vasthouden aan alcohol: cranberrysap is een onmisbaar ingrediënt voor populaire cocktails zoals: Cosmopolitan en Canadian Kick. Een mix van Canadian Red en red vodka is een drankje dat deze zomer op menig terras geschonken zal worden.

Voor meer informatie en verkoopadressen, kijk op: www.canadian-red.com.