Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juni 2006

Politie Twente houdt grote alcoholcontrole

Enschede en Hengelo

De politie Twente heeft op donderdag 8 juni in de districten Zuid en Minot een grote alcoholcontrole gehouden. De controle vond tussen 19.00 uur en 05.00 uur op meerdere locaties plaats waarbij tientallen politieagenten werden ingezet. In totaal zijn ruim 800 blaasproeven afgenomen:

. 16 automobilisten hadden teveel gedronken en kregen een bekeuring . 3 automobilisten hadden teveel gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren . 1 motorrijder had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren . 1 automobilist weigerde de ademanalyse en zal een proces-verbaal krijgen . 1 automobilist reed tijdens een ontzegging en zal een proces-verbaal krijgen

Een 31 jarige man uit Enschede werd door de politie aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten. Hij zat als passagier in een taxi die langs de alcoholcontrole reed. De man dacht de politieagenten te moeten beledigen en stak zijn middelvinger naar hen op. De taxi werd gesommeerd te stoppen en de man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij zal een proces-verbaal krijgen voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Verder constateerde de politie een aantal andere overtredingen:

. 21 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs . 5 bekeuringen voor het niet dragen van een gordel . 1 bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs . 1 bekeuring voor het rijden zonder autoverzekering . 1 bekeuring voor het rijden zonder achterlicht (fiets)

Automobilist verleent geen voorrang en veroorzaakt ongeval

Vroomshoop

Op donderdag 8 juni om 19.40 uur kreeg de politie het verzoek te assisteren bij een verkeersongeval in Vroomshoop. Drie auto's waren betrokken bij het ongeval op de Hammerweg waarbij een vrouw en haar baby gewond raakten. De vrouw uit Den Ham (33 jaar) reed op de Hammerweg in de richting van Den Ham. Ter hoogte van het kruispunt met de Bunte kwam een 69 jarige automobilist uit Geesteren plotseling de weg oprijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de vrouw. De auto's raakten elkaar waarbij de vrouw op de verkeerde weghelft terechtkwam. Uit de richting van Den Ham kwam op dat moment een bestelbus aanrijden. De vrouw kon de bestelbus niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De bestelbus kwam op zijn kant op de rijbaan te liggen. De bestuurder van de bestelbus raakte hierbij niet gewond en kon worden bevrijd. De 33 jarige vrouw werd samen met haar baby met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Tengevolge van deze aanrijding is de rijbaan ongeveer 2 uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd zoveel mogelijk over het fietspad geleid. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op. (06-072241)

Automobilist na aanrijding fietsster doorgereden

Enschede

Op donderdag 8 juni vond om 17.20 uur een aanrijding plaats op de kruising Gronausestraat/Oostveenweg in Enschede. Een onbekend gebleven automobilist reed over de Gronausestraat in de richting van de singels. Bij genoemde kruising sloeg hij rechts af en verleende daarbij geen voorrang aan een rechts van hem in dezelfde richting fietsende 58 jarige Enschedese. De auto raakte de fiets, waardoor de 58 jarige kwam te vallen en schaafwonden aan armen en benen opliep. De automobilist reed zonder te stoppen door. De vrouw deed aangifte. Onbekend gebleven getuigen verleenden het slachtoffer hulp. De politie wil graag in contact komen met deze en eventuele andere getuigen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. (06-072248)

Auto in de sloot met gewonde na ontduiken politiecontrole

Enschede

Een onbekend gebleven automobilist reed op donderdag 8 juni om 22.44 uur op de Klein Boekelerveldweg in Enschede. Kennelijk geschrokken van de aldaar gehouden alcoholcontrole, stopte hij en sommeerde de inzittenden weg te rennen. Daarbij bleef een van de inzittenden, een 17 jarige Enschedeër op de achterbank zitten. De automobilist zette de auto in zijn achteruit, maar raakte de controle over het voertuig kwijt. Hij belandde met de auto in de sloot en kwam tegen een boom tot stilstand. Vervolgens ging hij er te voet vandoor, de 17 jarige inzittende gewond achter latend. De politie heeft de 17 jarige voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De auto was total loss en is afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de automobilist. (06-072301)

Veelpleger betrapt bij diefstal

Enschede

De politie was op donderdag 8 juni om 20.05 uur getuige van een winkeldiefstal aan de Raadhuisstraat in Enschede. Zij zagen een bekende veelpleger de winkel verlaten, waarbij hij een tas buiten het bereik van de detectiepoortjes probeerde te houden. In deze tas zat een aftershave, die de man uit de winkel had gestolen. De politie hield de verdachte, een 23 jarige Enschedeër, aan. Omdat de verdachte een veelpleger is, werd hij na overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld en opgesloten ter voorgeleiding. De politie maakt proces-verbaal op. (06-072229)

Bedreiging parkeercontroleurs

Enschede

Parkeercontroleurs schreven op donderdag 8 juni om 11.55 uur een bekeuring uit voor een parkeerovertreding aan de Nijverheidstraat in Enschede. De verdachte, een 31 jarige Enschedeër kwam op hen toelopen en was het niet eens met de gang van zaken. Hij begon de parkeercontroleurs te bedreigen en uitte beledigen tegen hen. De politie werd gealarmeerd, die de verdachte aanhield. Na verhoor kon de verdachte het bureau met een boete van 260 euro weer verlaten. (06-071927

Toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

De politie hield op donderdag 8 juni van 08.00 tot 08.30 uur een controle op de Twekkelerbeekweg in Enschede. Deze weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen. Dit wordt met een bord aangegeven. Desondanks wordt het verbod regelmatig overtreden. Tijdens de korte tijd van de controle werden 8 automobilisten bekeurd. Ook zagen de agenten dat er in die tijd een 15-tal auto's keerden bij het zien van de politie. De agenten kregen veel positieve reacties van passerende fietsers, die aangaven normaliter bijna van de sokken te worden gereden. De politie zal hier nog regelmatig controleren. (06-071796)

Berovingen

Hengelo

Op donderdag 8 juni deden twee slachtoffers van beroving aangifte bij de politie. In beide gevallen werd een handtas uit het fietsmandje gegrist door een naast de slachtoffers fietsende man. Het eerste voorval vond plaats om 12.32 uur op de H Leefsmastraat in Hengelo. Een 53 jarige Hengelose werd voorbij gefietst door een jongeman. Terwijl de onbekende naast haar fietst, grist hij de handtas uit het fietsmandje aan haar stuur. De vrouw heeft hierop hard geschreeuwd, waarna een onbekend gebleven getuige, die achter haar fietste, erachteraan is gefietst. De vrouw heeft deze getuige daarna niet meer gezien. (06-072050)

Kort daarna, om 13.50 uur, komt een tweede melding van een tasjesroof. Een 54 jarige Hengelose fietste over de Nico Werkmanstraat in Hengelo en werd eveneens voorbij gefietst door een onbekende jongeman. Ook hier werd de handtas van de vrouw uit haar fietsmandje gegrist door de jongeman. De dader fietste daarna weg in de richting van de H Leefsmastraat. (06-072050)

Of beide zaken met elkaar in verband staan, kan op dit moment nog niet worden gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen na wapenvondst

Fleringen en Hengelo

De politie stelde een onderzoek in nadat zij informatie had over een mogelijk vuurwapenbezit. Op woensdag 7 juni vond de politie in een woning aan de Ootmarsumseweg in Fleringen een vuurwapen. De 39 jarige bewoner werd daarvoor aangehouden. Uit zijn verhoren bleek het wapen eigendom te zijn van een 48 jarige Hengeloër. Daarop hield de politie op donderdag 8 juni de 48 jarige Hengeloër aan. De 48 jarige erkende eigenaar te zijn van het vuurwapen. Op zijn aanwijzing werd in de woning van zijn ex-vriendin de houder aangetroffen, behorende bij dit vuurwapen. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-068475)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --